Dünya
  • 14.8.2009 03:54

İNGİLTERE'DE KANSERLİ MAHKUMLARA AF...

Britanya'nın BBC ve Sky televizyon kanalları, prostat kanserine yakalanan Lockerbie saldırısı faili Libyalı Abdülbaset Ali Muhammed El Migrahi'nin, sağlık nedenleriyle yakında salıverileceğini ileri sürerlerken, haberler İskoçya hükümeti tarafından yalanlandı.

İki televizyon kanalı da kaynak göstermeden verdikleri haberlerinde, 57 yaşındaki El Migrahi'nin, gelecek hafta İskoçya Adalet Bakanı Kenny MacAskill'in yapması öngörülen açıklamadan sonra ve Ramazan'dan önce ülkesine dönmesinin beklendiğini ileri sürdüler.

İskoçya Başbakanı Alex Salmond'ın sözcüsü ise haberlerin tahminden ibaret olduğunu belirterek, bu konuda hiçbir kararın alınmadığını söyledi.

İskoç yetkili, ''Failin tıbbi nedenlerden ötürü serbest bırakılması veya Birleşik Krallık ve Libya arasındaki suçlu değişimi anlaşmasının uygulanması isteği konusunda hiçbir karar alınmadı, bu haberler tamamıyla yakıştırma'' dedi.

Masum olduğunu açıklayan El Megrahi'nin mahkemesine katılan Amerikalı avukat Franck Rubino da El Megrahi'nin uluslararası avukat ekibinden, sağlık nedenlerinden ötürü Libyalı failin cezaevinden bırakılacağını öğrendiğini, çünkü hastalığının çok ciddi boyutta olduğunu bildirdi.

2001'de özel bir mahkeme tarafından 21 Aralık 1998'de iskoçya'nın Lockerbie kasabası üzerinde infilak eden ve 270 kişinin öldüğü Pan Am Havayolları uçağına saldırı düzenlemekten 27 yıl hapis cezasına çarptırılan Libyalı El Migrahi'nin Ramazan'a dek salıverileceği haberi kurbanların aileleri arasında türlü tepkilere neden oldu, kimileri bunu ''utanç'' olarak nitelerken, kimileri de onayladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER