Dünya
  • 26.3.2021 11:20

İngiltere'de Peygamber Efendimizin çirkin karikatürü gösteren öğretmen açığa alındı

İngiltere'nin West Yorkshire bölgesinde bulunan Batley kentinde pazartesi günü yaşanan olayın ardından okulun önünde toplanan veliler, protesto gösterisi düzenledi.

İngiltere'nin West Yorkshire bölgesinde bulunan Batley kentindeki bir okulda görevli öğretmenin derste Hazret-i Muhammed Peygamber (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) karikatürlerini göstermesi tepki topladı. Öğretmenin açığa alındığı açıklandı.

Pazartesi günü yaşanan olayın ardından okulun önünde toplanan veliler, protesto gösterisi düzenledi. Bazı eylemciler, öğretmenin işine son verilmesini talep etti.

Öğretmenin Hz. Muhammed'e saygısızlığı İngiltere'yi karıştırdı - DÜNYA  Haberleri

Okul Müdürü Gary Kibble, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yaşananlardan dolayı "tartışmasız bir şekilde özür dilediğini" belirtti.

Öğretmenin Hz. Muhammed'e saygısızlığı İngiltere'yi karıştırdı

Kibble, öğretmenin de "en içten özürlerini dile getirdiğini" ve olayla ilgili açılan soruşturma süresince askıya alındığını söyledi.

İNGİLTERE EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

İngiltere Eğitim Bakanı Gavin Williamson, gerçekleştirilen protestolara ilişkin dün yaptığı açıklamada, ''bu yaşananlar kabul edilemez, Öğretmenleri tehdit etmek veya sindirmek ise asla kabul edilemez. Bu tip sorunlar ortaya çıktığında okul ile velilere diyalog yoluna gitmelerini tavsiye ediyoruz. Protestolar derhal sona erdirilmelidir'' ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 26.3.2021 11:25

İLGİLİ HABERLER