Spor
  • 11.5.2013 20:02

İnönü Stadı'nda ortalık fena karıştı!..

İnönü Stadı'nda bu akşam oynanacak Beşiktaş-Gençlerbirliği maçı öncesi Beşiktaş Meydanı'nda taraftarlarla polis arasında çıkan olaylar, İnönü Stadı çevresinde de devam etti.

Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşma öncesi olaylar çıktı.
     Beşiktaş Çarşı'da öğle saatlerinden itibaren toplanan siyah-beyazlı taraftarlar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde maç saatini beklemeye başladı.
     Taraftarlar, Beşiktaş merkezden İnönü Stadı'na giden yolu trafiğe kapattı. Yolun uzun süre trafiğe kapalı kalması üzerine "Yunus" olarak bilinen motosikletli polisler, taraftarları uyardı. Gruptakilerin mukavemette bulunması üzerine polisler uyarı amacıyla havaya ateş açtı. Taraftarlar buna rağmen dağılmadı.
     Bunun üzerine Başbakanlık Ofisi yakınlarında görev yapan bir grup polis, olay yerine gelerek, sis bombasıyla müdahalede bulundu. Taraftarlar polise kırdıkları kaldırım taşları ve bira şişeleriyle karşılık verdi.
     Yüzlerini atkılarla gizleyen bazı taraftarlar, caddedeki çöp konteynerlerini devirdi.
     Siyah-beyazlı taraftarlar, Başbakanlık Ofisi önünde bekleyen basın mensuplarına da saldırdı.
     Polis, grubu biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı.
     Yaşanan olaylarda bazı polis memurları ve gazeteciler yaralandı. Gazdan etkilenen ve yaralanan bazı vatandaşlar da Başbakanlık Ofisi'nin basın bölümüne sığındı. Biber gazının etkisi statta da hissedildi.
     Olaylar dolayısıyla çevrede hasar oluştu. 

YOLU KAPATAN BEŞİKTAŞ TARAFTARINA POLİS MÜDAHALESİ

BEŞİKTAŞ Meydanı'nda Çırağan Caddesi'ni trafiğe kapatan Beşiktaş taraftarlarını dağıtmak için aralarına giren iki motosikletli yunus polisi havaya ateş açtı. Polislere taş ve şişe atarak tepki gösteren taraftara çevik kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.


İnönü Stadı'nda bu akşam oynanancak Beşiktaş Gençlerbirliği maçı öncesi Beşiktaş Meydanı'nda toplanan tarafltarlar Çırağan Caddesi'nde yolu kapatarak araçların geçişine izin vermedi.  Motosiklletli iki yunus polisi havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Bunun üzerine taraftarlar polise tepki göstererek şişe ve taş atmaya başladı. Bir süre sonra olay yerine çevik kuvvet polisleri gelerek biber gazıyla müdahale etti. Taraftar polise ellerindeki şişeleri atarak karşılık verdi. Gaz bombasından etkilenen taraftarlar camiye sığındı. Vatandaşlar ve turistlerde atılan gaz bombalarından etkilendi. Olayların yaşandığı Çırağan Caddesi atılan bira şişeleri ve taşlarla doldu. Kapanan trafik yaklaşık iki saatin ardından açıldı.

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ...

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER