Spor
  • 10.5.2013 11:29

İnönü'de de perde "Gençler"le kapanacak

ANKARA- Sezon sonu yıkılarak yeniden yapılması planlanan BJK İnönü Stadı'ndaki son resmi maçta, yarın Beşiktaş ile Gençlerbirliği karşılaşacak.
     Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun 16. haftasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek, sarı-kırmızılı taraftarların Ali Sami Yen Stadı'na hüzünlü veda etmesine neden olan başkent temsilcisi, "Dolmabahçe"de de son maça çıkacak.
     Futbola 36 yıl hizmet veren Ali Sami Yen Stadı'ndaki son lig müsabakasında sarı-kırmızılıları Hurşut ve Orhan Şam'ın golleriyle mağlup eden Gençlerbirliği, Beşiktaş'ı da İnönü Statı'ndaki son resmi maçında yenmeyi hedefliyor.
    
     -Çapa için de tarihi maç-
    
     Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa için de Beşiktaş maçı ayrı önem taşıyor.
     Çapa, kırmızı-siyahlı takımın başında son Beşiktaş maçına çıkacak. Hafta içi Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın önümüzdeki sezon birlikte çalışmayacaklarını açıkladığı 44 yaşındaki teknik adam, başkent ekibiyle son deplasman maçından üç puanla dönmeyi amaçlıyor.
     Belçika ve Hollanda liglerinde çeşitli takımlar çalıştırdıktan sonra teknik direktörlük kariyerine Türkiye'de devam eden Çapa'nın başkent ekibiyle Beşiktaş karşısında ise birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti bulunuyor.
     Çapa'nın kırmızı-siyahlı öğrencileri, 2011-2012 sezonunun ilk yarısında Ankara'da 2-0 geriye düştü maçta Beşiktaş'ı 4-2 mağlup ederken, İstanbul'da oynanan ikinci karşılaşmada ise siyah-beyazlılara 3-2'lik skorla boyun eğdi. Bu sezon oynan 16. hafta mücadelesinde ise Gençlerbirliği ile Beşiktaş, 19 Mayıs Stadı'nda Kulusic ve Olcay'ın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı.
    
     -"Güzel tesadüf"-
    
     Çapa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın anlamlı bir maça çıkacaklarını söyledi.
     Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'ndaki son lig maçında Gençlerbirliği'ne mağlup olduğunu hatırlatan Çapa, yarın da İnönü Stadın'da Beşiktaş'ı yenmek istediklerini ifade etti.
     Çapa, ligi 5. bitirmek istediklerini belirterek, "Ali Sami Yen'in ardından İnönü Stadı'ndaki son maçta da Gençlerbirliği'nin yer alacak olması güzel tesadüf. Ayrıca teknik direktör olarak, Gençlerbirliği'nin başında İstanbul'da son maçıma çıkacağım. Haftayı üç puanla kapatmak istiyoruz" diye konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER