Asayiş
  • 3.7.2009 14:52

İNŞAAT HARFİYATINDAN ÇIKAN KEMİK VE KAFA TASLARI KİME AİT?

VAN - Şabaniye Mahallesi'nde boş araziye dökülen inşaat hafriyatındaki insana ait kafa tasları ve kemiklerle ilgili başlatılan inceleme kapmasında Müze ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Cevdet Paşa Mahallesi Erek Meydanı'ndaki inşaata gelen Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, çalışmaların durdurulduğu alanda Müze Müdürlüğü elemanlarıyla birlikte inceleme başlattı.
Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eski bir mezarlık olarak değerlendirdiğimiz yerden 6 tane kafa tası ile insan kemikleri çıktı. Bunların hepsine de ekiplerimiz el koydu" dedi.
Cumhuriyet Savcılığı ve müzeden bir antropolog tarafından kafa taslarının ve kemiklerin inceleneceğini belirten Mert, ''Burada görüştüğümüz vatandaşlar buranın eski bir mezarlık olduğunu söylediler. Sonuçları sizinle paylaşacağız'' diye konuştu.
Bir gazetecinin, ''Bazı kafa taslarında mermi ve darp izlerinin görüldüğü'' iddiasıyla ilgili soruya ise Mert, bununla ilgili kesin bir şey söylemenin erken olduğu, yapılan incelemenin ardından kesin sonucun belirleneceği yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER