Asayiş
  • 31.7.2012 13:51

İnşaat işçileriyle mahalle halkının kavgasında son gelişme..

HABER VİTRİNİ- Çok sayıda çevik kuvvet ekibi mahalle girişinde ve şantiye çevresinde önlemlerini sürdürüyor. Olayların büyümesinden endişe eden çok sayıda işçi de memleketlerine dönüyor.

Ayazağa’da dün gece inşaat işçileri ile mahalleli arasında yaşanan ve saatlerce süren olaylar şimdilik durmuş gözüküyor. Çevik kuvvet ekipleri mahalle girişinde ve işçilerin kaldığı şantiye çevresinde geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Yaşanan olayların daha da büyümesinden endişe eden çok sayıda işçi de memleketlerine dönme kararı aldı. Şantiyeden aralıklarla çıkan işçiler valizleriye birlikte taksilere binerek otogarın yolunu tuttu. Şantiyede kalan işçilerin olaylar hakkında konuşmak istemediği gözlendi. İnşaat firması yetkilileri de firmanın adının bulunduğu reklam panolarını söktürdü.

Çıkan olaylarla ilgili bilgi veren ve memleketine gitmek için hazırlık yapan işçilerden Nuri Berkay, olayın çıkış nedenini bilmediğini belirterek, “Gençler Kürtler diye bağırıyorlardı. Burada teröristin ne işi var. Biz işçiyiz. Ama zorumuza gidiyor. Polisler hiçbir şey yapmadı. Onların yüzünden işi bırakıp gidiyoruz. Bin kişiye yakın işçi gitti ve gitmeye de devam ediyor.” dedi.

Korkudan şantiyeye giremediklerini belirten Berkay, “Silahlarla, bıçaklarla, sopalarla binlerce insan geldi. Bir kıza laf atılmışsa babası gelir, kardeşi gelir, çocuğu döverler olay biter. Komple halk nasıl birbirine bu kadar destek veriyor? İşin içinde bir komplo var. Halkı kışkırtan birileri var. Ben ilk defa böyle bir olaya şahit oluyorum.” Şeklinde konuştu.

Şevki Aydın ise artık burada çalışma şartlarının çok zorlaştığını ifade ederek şöyle konuştu: “Çalışmak artık mümkün değil. Bir sokağa çıkıyorsun bütün Ayazağa milleti işçiyi tanıyor. Yabancı bir insan bunların içine girdiği zaman bu adamın yabancı olduğu her yerinden belli. Mecburiyetten dönüyoruz. Huzursuzuz burada. Bu memlekete herkes ekmek parası için geldi. Biz buraya kavga etmeye terör estirmeye gelmedik, zaten öyle olaylarla da alakamız yok."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER