Dünya
  • 6.4.2020 02:48

İnsan hayvana bulaştırdı... Kaplanın testi pozitif çıktı!..

Aşı ve ilaç çalışmaları tüm hızıyla devam ederken gelen son bilgi şaşkına çevirdi. Virüsün en hızlı yayıldığı yer olan ABD'de kaplanın kovid-19 testi pozitif çıktı

Bronx Hayvanat Bahçesi’nde bir kaplanın corona virüs testi pozitif çıktı.

Federal yetkililer ve hayvanat bahçesine göre, kaplanın ABD'de enfekte olduğu bilinen ilk hayvan olduğuna inanılıyor. ABD Tarım Bakanlığı, 4 yaşındaki Malezya kaplanıyla birlikte hastalanan altı kaplan ve aslanın da bir hayvanat bahçesi çalışanından enfekte olduğu inanıldığını söyledi. 16 Mart’tan beri kapalı olan hayvanat bahçesi tarafından, 27 Mart’ta semptomlar göstermeye başlayan ilk hayvanın iyileşmesi beklendiği belirtildi.

Belçika’da da 2 hafta önce bir kediye koronavirüs bulaşmıştı

Koronavirs kabusunun giderek yayılması sonrası özellikle evcil hayvanlara virüs bulaşıp bulaşmayacağaı ve hayvanların virüsü taşıma olasılığı merak konusu olmuştu. Belçika’da bir kediye sahibinden koronavirüs (Covid-19) bulaştı. Virolog Steven Van Gucht, kedinin, sahibinin ardından koronavirüs semptomlarını göstermeye başladığı ama iyileşme sürecinde olduğunu ifade etti.

HAYVANDAN İNSANA DEĞİL İNSANDAN HAYVANA BULAŞIYOR

Van Gucht, hayvandan insana virüs bulaşması gibi bir durumun olmadığını hatırlatarak, "Bunun yaygın olduğuna dair hiçbir belirti yok. Bunun hayvandan insana değil, insandan hayvana geçiş olduğunu belirtmek gerekiyor. Virüs normal olarak hayvandan insana geçmez" ifadelerini kullandı.

EVCİL HAYVANDAN BULAŞIR MI?

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Dünya Sağlık Örgütü, yeni virüsün insanlara ilk olarak bir yabani hayvan kaynağından bulaştığını tahmin ettiğini ancak takip eden vakalarda çoğunlukla insandan insana bulaşma görüldüğünü bildirmektedir. Şimdiye kadar, evcil hayvanların hastalığı yayabileceğine dair bir kanıt bulunamamıştır." ifadelerini kullanmıştı..

Güncellenme Tarihi : 6.4.2020 10:00

İLGİLİ HABERLER