Sağlık
  • 1.11.2016 10:10

İnsan sağlığı baba olmaktan daha önemli

Fıtık ameliyatında dikilen damar kanayınca yumurtalığı alınan Sedat Açilmirza, baba olamayacağını söyleyerek şikâyetçi oldu. Savcılık, “Yumurtalığın alınmaması daha büyük sıkıntı doğurabilirdi” deyip dosyayı kapattı

47 yaşındaki Sedat Açilmirza, karın ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kasığında fıtık olduğu tespit edilince ameliyat edildi. Ameliyat sırasında kasığında dikilen damar, ameliyat sonrası kanama yapınca genç adamın yumurtalığında hasar meydana geldi. İkinci bir ameliyatla yumurtalıkları alınan genç adam, "Baba olamayacağım" diyerek savcılığa başvurdu. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Geçtiğimiz aralıkta karın ağrısı şikâyetiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden evli ve 2 çocuk babası ayakkabıcı Sedat Açilmirza'ya fıtık teşhisi konuldu. Genç adam 28 Ocak'ta ameliyat oldu. Ameliyat ardından taburcu edilen Açilmirza'nın ağrıları dinmedi ve ameliyat bölgesinde morarmalar meydana geldi. Bağcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Açilmirza'nın ameliyat olduğu bölgesindeki damarın kanama yaptığı ve tekrar ameliyat olması gerektiği söylendi.

OKUMA-YAZMASI YOK

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tekrar ameliyat masasına yatmaya hazırlanan Sedat Açilmirza'ya ameliyat için izin belgeleri imzalatıldı. Okuma-yazması olmayan Açilmirza, kendisinden istenen yerleri imzaladı ve ameliyata alındı. Geçirdiği ilk ameliyat sırasında dikilen damarın kanamasıyla yumurtalığında hasar olduğu tespit edilen Açilmirza'nın bu kez yumurtalıkları alındı. Ameliyat sonrasında şoke olan Açilmirza, doktorlardan kendisine bu durumun anlatıldığı ve ameliyat belgelerinde yazılı olduğu cevabını alınca savcılığa koştu.

'EŞİM BUNALIMA GİRDİ'

Sedat Açilmirza, şikâyet dilekçesinde geçirdiği ilk ameliyat sırasında damarının kesilip yanlış dikiş atıldığı için kanama oluştuğunu ve kanamanın yumurtalığına zarar verdiği için kendisinden izinsiz olarak yumurtalıklarının alındığını öne sürdü. Doktorların yeterli mesleki tecrübeye sahip olmaması ve dikkatsizlik neticesinde erkekliğini kaybettiğini, artık çocuk sahibi olamayacağını, eşinin ruhsal bunalıma girdiğini kaydederek sorumluların tespit edilip cezalandırılmasını istedi. (Sabah)

Güncellenme Tarihi : 1.11.2016 10:17

İLGİLİ HABERLER