Gündem
  • 31.10.2013 18:22

'İnsanlar tabiatın Müslümanlığına da müdahale etti'

Ordu Müftülüğü ve hayırsever vatandaşlar tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılan Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirmek ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ordu’nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde incelemelerde bulunduktan sonra Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun’u makamında ziyaret etti.Ziyaretlerin ardından Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışına geçen Prof. Dr. Mehmet Görmez, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de hayırsever vatandaşlar tarafından 15 bin’den fazla Kur’an kursunun yapıldığını söyledi.Prof. Dr. Görmez, konuşmasında, “Bugün açılışını yapacağımı bu güzel müessesenin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Müessesenin oluşumuna katkıda bulunan arsasını bağışlayan bütün Ordu’daki yetkililere bütün hayırsever vatandaşlarıma en kalbi şükranlarımı arz etmeyi hem bu ülkede yaşayan bir kardeşiniz olarak hem Diyanet İşleri Başkanı olarak yerine getirilmesi gereken bir vazife olduğunu düşünüyorum. Allah, hepinizden razı olsun. Bu müessese gibi Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kur’an hizmetini yürüten 15 bini aşkın bina var. Bu 15 bin binanın neredeyse tamamını hayırsever halkımız yapmıştır. Sadece bu binaları değil, bütün camilerimizi bütün mescitlerimiz, bütün Kur’an kurslarımızı, üzerlerine vazife olmadığı halde müftülük binalarımızın yüzde 80’ini hayırsever halkımız yapmıştır. Ben sizin şahsınızda milletimizin bütün hayırseverlerine gösterdiği bu yüksek teveccühten dolayı en kalbi şükranlarımı bildiriyorum” ifadelerini kullandı.

“İNSANLAR ARININ MÜSLÜMANLIĞINA DA MÜDAHALE ETTİ”
“Yerde ve gökte gördüğünüz her şey Allah’ı tespih eder” diyen Prof. Dr. Dönmez, “Güneş, ay, yıldızlar, gezegenler, gök, yerler, dağlar, taşlar hepsi birer ayettir. Hepsi Allah’ın ayetidir. Kur’an da ayetlerden oluşuyor. Yer yüzündeki bütün ayrılık ve gayrılık kitabın ayetleriyle, kainatın ayetlerini bir birinden ayırmaktan kaynaklanıyor. Yer yüzünde tevhit, birlik ve beraberlik kainatın ayetleri ile kainatın ayetlerini birleştirdiğimiz zaman oluşur. Biz o kitabı okuduğumuz zaman o kitap bize kainatın Müslüman olduğunu anlatır. Tabiat Müslüman’dır. Çünkü kainat yaratıcısına teslim olmuştur. Nitekim yüce kitap, ‘Yerde ve gökte var olan her şey Allah’a teslim olmuştur’ buyurur. Sadece onunla kalmaz yerde ve gökte gördüğünüz her şey Allah’ı tespih eder fakat siz onların tespihini anlayamazsınız’ buyurur Kur’an-ı Kerim. İşte sorun çıkaran insandır. Hatta insanlar o kadar büyük sorunlar çıkarttı ki tabiatın Müslümanlığına da müdahale etti. Arı, Allah’a teslim olmuştur. O teslimiyetin gereği olarak, bize yeryüzünün en büyük nimetini yapmak için emrolunmuştur. Bize bal yapar. Ama insanlar arının Müslümanlığına da müdahale etti. Onun ürettiğini bile bozdu. İfsat etti. Ne uğruna, sadece sahip olmak uğruna, sadece servetini artırmak uğruna, sadece mal ve mülk uğruna, bizim iman ettiğimiz bu kitap bu hakikatleri öğretiyor. Bize bu kitap, hakkı, hakikati, bir birimize karşı şefkatli olmayı bir birimize karşı merhametli olmayı öğretiyor. Bu kitap Allah’a çok güzel kul olmamız gerektiğini onunla birlikte iyi bir evlat olmayı iyi bir baba olmayı, iyi bir anne ve eş olmayı, iyi bir arkadaş olmayı bize öğreten bir kitaptır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve protokol mensupları dualarla yurdun açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından Prof. Dr. Görmez, protokol üyeleri ve vatandaşlar yurdu gezdi.

Yurt açılışlarının ardından Prof. Dr. Görmez, Ordu’daki inceleme ve toplantılarını sürdürdü.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER