Bilim
  • 24.4.2006 11:21

İNTERNET KURULU YENİDEN YAPILANDIRILIYOR

ANKARA - Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde kurulan ve bir dizi toplantı gerçekleştiren İnternet Kurulu, son toplantısını 2003 yılı Temmuz ayında gerçekleştirdi. Bakanlıklar, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı Kurul, başlangıçta ''Danışma Kurulu'' niteliği ile bakanlık için bazı çalışmalar üretti. Ancak zaman içinde işlevini yitirerek, sadece İnternet Haftası etkinliklerini organize etmeye başladı.
     Ulaştırma Bakanlığı, İnternet Kurulu'nu daha etkin çalışması amacıyla yeniden yapılandırma kararı aldı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Türker ve Haberleşme Genel Müdürlüğü uzmanları, yeniden yapılandırma çalışmalarına başladılar.
     Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker, İnternet Kurulu'nun üye yapısını yeniden ele alacaklarını, sık sık kurul toplantıları düzenlemek yerine daha az ama daha etkin toplantılar yapılmasını arzuladıklarını belirterek, ''sadece İnternet Haftası organize eden değil, toplumda internet bilincini artıracak fonksiyonel bir yapı oluşturacaklarını'' söyledi.
     Türker, İnternet Kurulu'nun faaliyetlerine ilişkin herhangi bir kaynak sıkıntısı bulunmadığını da sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:10

İLGİLİ HABERLER