Asayiş
  • 6.9.2013 17:47

İnternetten bakarak yaptığı patlayıcı hayatına mal olacaktı

Yıldızeli'ne bağlı Karaleylek Köyü'nde 2 çocuk babası Deniz Bektaş, Kızılırmak'ta balık tutmak için internetten bulduğu tariflerden yola çıkarak fırça sapı içerisine gübre, mazot ve şeker gibi maddeleri doldurarak patlayıcı düzeneği yaptı. Kızılırmak kenarına giden Bektaş, patlayıcının yavru balıklara da zarar verebileceğini düşünerek son anda kullanmaktan vazgeçti ve düzeneği ırmak kenarında patlatmaya karar verdi. Üzerine taş parçası koyduğu düzeneğin fitilini ateşleyen Bektaş, bir süre beklemesine rağmen patlama olmayınca gidip taşı kaldırarak bakmak istedi. Bu sırada düzenek patlayınca Deniz Bektaş kollarından ve sol gözünden ağır yaralandı.

Arkadaşları tarafından ilk olarak Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne götürülen Deniz Bektaş, ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Servisi'ne sevk edildi. İki kolu parçalanan Bektaş, ortopedi bölümünde Doç. Dr. Hayati Öztürk tarafından ameliyat edildi. Başarılı geçen operasyonda, Deniz Bektaş'ın parçalanan kolları doktorlar tarafından onarıldı. Bektaş'ın sol gözünde ise görme kaybı meydana geldiği ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.

'MANTAR TABANCASININ BİLE YANINDAN GEÇMEM'

Hastaneye geldiğinde kollarını kaybedeceği korkusu yaşadığını belirten Deniz Bektaş, "Daha önce balıkları ellerimle tutuyordum. Patlayıcı ile çok sayıda balık tutulduğunu duyunca internetten araştırma yaparak ben de patlayıcı hazırladım. Irmak kenarına gidince, yavru balıkları düşünerek suya atmaktan vazgeçtim. Dışarıda patlatmaya karar verdim ve üzerine taş koyup ateşledim. Patlamadığını görünce merak edip taşı kaldırdım ve o anda patlama yaşandı. Bundan sonra değil balık tutmak bir mantar tabancasının yanından bile geçmeyi düşünmüyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER