Eğitim
  • 2.10.2008 02:55

İNTERNETTEN DİPLOMA İMKANI!..

Ek kontenjanla 50 kişi alacak olan üniversitenin yıllığı bin YTL. Öğrenci isterse derslere girebilecek, isterse dersleri sanal yolla takip edecek.
Sakarya Üniversitesi 1997 yılında başladıkları SAÜ İnternet Destekli Eğitim çalışmasını tamamladı. Ön lisans, yüksek lisans ve sertifika programları alanında uzaktan eğitim veren üniversite artık, lisans düzeyinde de eğitim verecek. Üniversite Rektörü Mehmet Durman, 4 yıllık eğitim verecek olan Türkiye'deki ilk lisans programlarının ekim ayında başlayacağını ve ek kontejanla öğrenci alacaklarını söyledi.
50'ŞER KİŞİLİK KONTENJAN
Durman, 2008 ÖSYM Ek Kontenjan Kataloğu'nda yer alacak olan bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve insan kaynakları lisans programlarında, dünya çapında bilinen karma öğretim metodu ile eğitim verileceğini ifade etti. Durman şunları söyledi:
''Derslerin yüzde 30'u cuma ve cumartesi günleri sınıf ortamında yüz yüze örgün eğitim ile verilirken, bunun yanı sıra ilave olarak derslerin tamamı internet aracılığıyla öğrencilere sunulacaktır." Öğrencilerin, karma öğretim modeli ile kampüs olanaklarından yararlanabileceğini belirten Durman şöyle devam etti: "Uzaktan eğitimle yer ve zaman kısıtlarından bağımsız olarak eğitimlerine devam edebileceler. 50'şer kişilik kontenjan ile öğrenci kabul edecek karma öğretim lisans programlarında yıllık bin YTL öğrenim ücreti alınacaktır.''
ORTAK DİPLOMA VERİLECEK
Prof. Dr. Durman, amaçlarının uzaktan eğitim alan öğrencileri örgün eğitim alan öğrenciler gibi üniversite mezunu yapmak olduğunu kaydetti. Bu projenin ulusal bir boyutu olduğunu dile getiren Durman, “Bu yıl sadece üniversitemizi ilgilendirecek. Ancak önümüzdeki yıllarda diğer üniversitelerle iş birliği yapacağız. Mezun olan öğrenciye ortak bir diploma vereceğiz. Mezun olan öğrenci hem SAİ'nün hem de örgün eğitim aldığı üniversitenin ortak diplomasını almaya hak kazanacak”dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER