Asayiş
  • 2.3.2005 00:09

İNTERNETTEN TANIŞTIĞI EVLİ KADINI ÖNCE ÇIRILÇIPLAK SOYUP RESİMLERİNİ ÇEKTİ SONRA ŞANTAJ YAPTI

MEHMET İNMEZ
İZMİR (İHA) - Alman vatandaşı avukat Arno Kaste ile evli olan 3 çocuk annesi Zeliha Kaste ile internetten tanıştıktan sonra Türkiye'ye davet edip, ilaçla uyutup çıplak fotoğraflarını çektikten sonra parasını ve cep telefonu gasp eden ve çıplak fotoğraflarla şantaj yaptığı ileri sürülen 1 çocuk babası Ö.T.G. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Almanya'da yaşayan evli 3 çocuk annesi Zeliha Kaste, internetten sohbet ederken tanıştığı İzmir'li Ö.T.G. ile yüzyüze tanışmak ve ailesine bir gayri menkul almak için için İzmir'e geldi. Zeliha Kaste chat arkadaşı ile Alsancak'ta buluşarak yakınlık kurdu.

Yemekte ilaçla uyutulduğunu iddia eden Zeliha Kaste gözünü açtığı zaman yarı çıplak halde bir parkta buldu. Olayı eşinden gizleyen Kaste polise gitmeyerek Almanya'ya döndü.


İnternette tanıştığı kadının çıplak fotoğraflarını çeken Ö.T.G., Almanya'ya dönen Zeliha Kaste'yi telefonla arayarak internetten gönderdiği fotoğraflara bakmasını istedi. Kendi sayfasını açan Kaste gördükleri karşısında şok geçirdi. Çünkü kendisinin çıplak fotoğraflarını çeken chat arkadaşı şantaj yapıyordu. İstediği parayı vermezse Almanya'da belirli bir kariyere sahip olan avukat eşine ve eşinin arkadaşlarının fotoğrafları dağıtacağını iddia etti. Başına gelen olayların ardından eşine olayı anlatan Zeliha Kaste Almanya Konsolosluğu'na müracat etti. Konsolosluk aracılığıyla Ankara'da avukat Savaş Yıldırım tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yapıldı.


Savcılığa yapılan şikayet üzerine harekete geçen polis, Ö.T.G.'yi, akşam saatlerinde Gaziemir'de bir işyerinde yakalandı. Yakalandığında başka isim veren Ö.T.G. doktor kontrolünden geçirildikten sonrası sorgulanmak üzere gözaltına alındı.


Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER