Asayiş
  • 2.1.2015 17:14

İntihardan rehberlik öğretmeni vazgeçirdi

Öğretmen, telefonla ulaştığı ailesi ile de liseli kızı buluşturdu. Aile büyük sevinç yaşadı.Merkez Aksu İlçesi'ndeki Metin Çiviler Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi S.T., 29 Aralık Pazartesi günü sabahı annesi tarafından okula yolcu edildi. Her sabah Altıntaş Mahallesi'ndeki evlerinin önünden halk otobüsüne binerek okula giden S.T.'nin öğretmeni, babasını arayıp kızlarının okula gelmediğini bildirdi. Telefonları kapalı olan ve 1 gün öncesinde de arkadaşlarına ertesi gün öğle yemeğinde birlikte yemeleri için bir şeyler hazırlayıp gelmeleri yönünde mesaj atan S.T.'yi her yerde arayan babası Turgut T. ve akrabaları bir sonuç elde edemedi.

OTOBÜS KARTININ KULLANILDIĞINI BELİRLEDİLER

Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı birimlerinden de yardım isteyen aile, kendi imkanlarıyla yaptıkları araştırmalarda kızlarına ait halk otobüsü kartının 30, 31 Aralık ve 1 Ocak günleri kullanıldığını belirledi. A-Kent firması tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi adına düzenlenen Halk Kart'ın öğrenci kartından kullanan S.T.'nin, Altıntaş Mahallesi'ndeki evinin önünden Kundu-Doğu Garajı hattında çalışan otobüse saat 07.39'da bindiği, sonrasında Otogar- Güzeloba hattına giden otobüse bindiği belirlendi. 30 Aralık'ta ise saat 18.11'de Varsak-Doğu Garajı hattında kullanılan kartın, 31 Aralık'ta ise dört kez kullanıldığı belirlendi. 31 Aralık akşamı en son saat 22.50'de Otogar- Valilik hattındaki TCP45A kodlu otobüste kullanılan kartın, 1 Ocak sabahı 07.07'de de Aksu-Minicity hattındaki AC037 kodlu otobüste kullanıldığı tespit edildi.

FALEZLERDE TEK BAŞINA OTURUYORDU

Otobüs ve taksi duraklarına da fotoğrafları asılan S.T., dün gece falezlerde intiharın eşiğindeyken bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni ve bir araştırma şirketinin sahibi tarafından fark edildi. Adının açıklanmasını istemeyen öğretmen ve yanındaki araştırma şirketi sahibi Bülent Geray, S,T. ile konuşmaya ve sorunun ne olduğunu anlamaya çalıştı. S.T.'nin sürekli ağladığını ve okula gitmediği için evden kaçtığını söylediğini belirten Bülent Geray, ailesi ve telefonunu vermediğini, daha sonra işyerinde çalışan bir kadın arkadaşının evine kalması için bıraktıklarını kaydetti. Geray, S.T.'nin kayıp olduğuyla ilgili haberi sabah gazetelerde gördüklerinde kızı ikna ederek ailesinin telefon numarasını alıp aradıklarını ve ailesine teslim ettiklerini söyledi.

AİLE ÇOK SEVİNÇLİ

S.T.'nin Antalya ve diğer şehirlerdeki çok sayıda akrabası da kayıp haberlerini görünce bugün kente geldi. Aynı gün genç kızın bulunduğu haberi ise tüm aileyi sevince boğdu. Baba Turgut T., kızının sağ salim eve döndüğünü ve çok mutlu olduklarını kaydetti. Turrgut T., kızının okula gitmediği, sınava girmediği için de korkup bir kız arkadaşının evinde 3 gece kaldığı, sonraki gün intiharın eşiğindeyken bir öğretmen ve arkadaşı tarafından fark edilip kendilerine ulaşıldığını anlattı.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:11

İLGİLİ HABERLER