Gündem
  • 31.8.2008 15:14

İP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLSEVER: "ERGENEKON KELEPÇESİ PARAMPARÇA OLACAKTIR"

RAMAZAN CİN
İSTANBUL - Beyoğlu'ndaki İP İstanbul Merkezi'nde tahliyesinin ardından ilk kez basın toplantısı düzenleyen Ferit İlsever, kaldığı cezaevi ve hastanenin mahkum koğuşundan şikayet etti. 21 Mart 2008 tarihinden önce uğraştığı sağlık sorunlarının cezaevinde daha da yoğunlaştığını kaydeden İlsever, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından akciğer ameliyatı olmasına karar verildiğini söyledi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildiğini hatırlatan İlsever, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hastanesi'ndeki mahkum koğuşunun şartlarının çok kötü olduğunu öne sürerek, bu durumu TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na şikayet ettiğini anlattı.
Ergenekon iddianamesi ile Türk ordusunun yıpratılmaya çalışıldığını öne süren İlsever, "Türk Ordusu'nda 1990'lardan itibaren ABD'nin tertip ve senaryoları karşısında dik duran Genelkurmay Başkanları Orgeneral Necip Torumtay, Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Ergenokon iddianamesinde bu örgütün merkezine yerleştirilmiştir ve hedef alınmaktadır" diye konuştu.
Operasyonun hedefinin Amerikancı bir darbenin yolunu açmak olduğunu iddia eden İlsever, gazetecilerin, cezaevinden çıkar çıkmaz hastane yerine parti binasına gitmesinin eleştirilmesi yönündeki sorularını da yanıtladı. Yarından itibaren tutuklanmadan önce gittiği hastanelerde tedavisine devam edeceğini belirten İlsever, "Ben genel başkan yardımcısıyım. Tabii ki buraya geleceğiz. Bundan doğal ne olabilir? Sağ olsun arkadaşlarımız burada karşıladılar. Tamamen kanunsuz bir şekilde tutuklanmışım. Partimiz
tabii ki bizi sevinçle karşılayacak. Ayrıca Cerrahpaşa Hastanesi'ne gittiğimde, 'Bu kelepçe Amerikan kelepçesi' demiştim. Orada bana, 'Hastaya bak ne diyor' demişlerdi. Şimdi de diyorum ki: Bu kelepçe parçalanmaya başlamıştır. Göreceksiniz. Önümüzdeki dönemde bu Ergenekon kelepçesi paramparça olacaktır" dedi.
Ergenekon iddianamesinin gerçek dışı olduğunu savunan İlsever, Doğu Perinçek'in Veli Küçük'ü dahi tanımadığını ve bu kişilerin yanında yer alamayacağını savundu. İlsever, "Bir iki tane yalan dışında başka bir şey yoktur. Ciddi bir suçlama, itham yoktur. 6 aydır suçlamalara baktığınızda bunların doğru olmadığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:39

İLGİLİ HABERLER