Bilim
  • 23.1.2014 00:11

iPhone 6 kağıt gibi ince geliyor

Apple’ın bu yıl tanıtacağı yeni iPhone’u nasıl olacak? Bugüne kadar iPhone 6 hakkında neler öğrendik? İşte Apple’ın son bombası iPhone 6’nın muhtemel iskeleti… iPhone 3G ve 3GS’nin ardından iPhone 4 ve 4S ile yeni bir tasarıma geçen Apple, iPhone 5 ve 5S ile de daha uzun ve ince bir telefon tasarımını kullanmayı tercih etti. 

iPhone 6’nın da yepyeni bir tasarımla satışa sunulması bekleniyor. Ancak cihazın tasarımı konusunda da birbirinden çarpıcı iddialar var. Samsung ile başlayan geniş ekranlı akıllı telefon dönemi kullanıcılardan yoğun ilgi görünce Apple’ın da bu akımdan geri kalmayarak iPhone 6’da geniş ekran kullanabileceği düşünülüyor. 

İddialara göre Apple 4.7, 5.5 veya 6 inç genişliğinde bir iPhone ortaya çıkarabilir. 

Ancak Apple’ın iPhone 6 ile birlikte ekran genişliğini artırsa bile HTC’nin 5.9 inç ekranlı HTC One Max kadar geniş bir ekran taşıma ihtimalinin düşük olduğunu ve iPhone’un 5 inç’lik bir ekrana sahip olma olasılığının epey yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 

Yeni iPhone çok daha ince bir tasarıma sahip olacak. Genişleyen ekranı nedeniyle ağırlaşacak olan iPhone bu sayede ortalama bir ağırlığa kavuşacak. 

Mevcut iPhone 7.6 mm kalınlığına sahipken, yeni iPhone’da bu rakamın 6 milimetreye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Apple iPhone 5S’lerde kullanılan 8 megapiksel dahili kamerayı iPhone 6’ya da taşıyacak; ancak yeni kamerada optik imaj stabilizasyon sistemi de yer alacak ve bu sayede fotoğraflar çok daha kaliteli olacak. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER