Bilim
  • 30.6.2007 14:39

İPHONE'LAR İLK GÜNDE KAPIŞILDI

Dünyanın önde gelen bilgisayar şirketlerinde Apple'ın Cuma akşamı saat 18'de satışa sunduğu iPhone'u ilk deneyenlerden olmak isteyen yüzlerce kişi mağazalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. New York'ta 5. cadde üzerinde bulunan Apple mağazasının önünü mesken tutan onlarca iPhone alıcısı, yağan yağmura aldırmadan, geceyi sokakta geçirdi.
 
 
 
Şemsiye, battaniye, yiyecek ve içeceklerini yanında getiren onlarca Apple fanatiği, meraklı bakışlar altında iPhone satışa sunulacağı saati bekledi. Günlerdir merakla beklenen ve birçok televizyon programında tartışılan Apple'ın yeni telefonu için, ABD'de teknoloji çevreleri bu cihazın yeni bir çığır açacağını görüşünde.

Yine teknoloji uzmanlarının görüşüne göre iPhone, kullanıcıların mevcut cep telefonu kullanma alışkanlıklarını da zorlayacağını ileri sürdü. Cihazın 4 GB'lik belleğe sahip versiyonu Amerika'da 499 dolar, 8 GB'lik versiyonu ise 599 dolara satılacak. Apple iPhone alan kullanıcılar, ABD'de mobil servis sağlayıcısı AT&T şirketiyle aylık 60 dolar görüşme ücretiyle birlikte iki yıllık abonelik kontratı imzalamak zorunda.

Birçok teknoloji uzmanı, iPhone'un ilk etapta teknoloji meraklıları tarafından ilgi göreceğini, ortalama kullanıcıların ise cihazı satın almak için biraz daha bekleyeceğini görüşünde.

iPHONE SIRASINDA UYGUN ÜCRETE "iWAİT"

Apple firmasının günlerdir merakla beklenen iPhone adlı yeni nesil cep telefonunu almak isteyen Amerikalılar, söz konusu ürünü alabilmek için elektronikçiler önünde uzun kuyruklar oluştururken, iPhone'ye olan yoğun ilgiyi mali kazanca çevirmek isteyen bir grup üniversiteli, kendilerini "iWait" (Beklerim) ismiyle tanıtarak dikkatleri üzerine çekti. Zamanı olmayan; ancak Apple'nin yeni telefonunu almak isteyen Amerikalıların yerine sırada bekleyen "iWait"çi gençler, "Bizler biraz para kazanmaya çalışan üniversite öğrencileriyiz." diyor.

"iWait" grubundan Josh May (18) arkadaşları ile California eyaletinin Walnut Creek şehrindeki Apple dükkanın önüne Çarşamba günü geldiklerini dile getirerek, en öndeki sıralarını uygun bir ücret karşılığı, parası olan ama zamanı olmayan Amerikalılara satıyor.

iPhone'nun özellikleri:

Müzik : iPod'ların biraz altında olan iPhone belleği, 4GB'ta 800, 8 GB'lik bellekte ise bin 800 şarkı alıyor. Cihazın kapasitesi artırılamıyor ve harici bir kartla desteklenmiyor. Müzik dinlenildiği zaman pil ömrü ise 24 saat olarak açıklanıldı.

Video : Apple iPhone'un 320 x 480 piksellik ekranı video iPod'un yaklaşık iki katı, 8 GB'lik belleğe sahip versiyon 9 saate kadar video kaydı yapabiliyor. iPhone aynı zamanda Apple ile Google arasındaki anlaşma uyarınca YouTube videolarına direkt bağlantı yapabiliyor. Ancak ilk etapta sadece YouTube'un servis ettiği 10 bin adet video izlenebilecek. WiFi internet erişim olan noktalarda kullanıcılar internetten video indirebilecekler.

Konuşma: Apple'ın anlaşmalı olduğu mobil operatör AT&T şirketi ayda 450 dakika için 60 dolar fiyat koydu. Aylık bin 350 dakika ise 100 dolar.

Fotoğraf: Apple iPhone'un dijital kamerası 2 megapiksel.

Oyun: Apple iPhone'da herhangi bir oyun bulunmamakta.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER