Gündem
  • 3.2.2019 16:43

İP'ten istifa eden Tamer Akkal'dan il başkanı Hasan Eryılmaz'a şok eden suçlama

Geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiği gerekçesiyle İP Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın eleştirilerine maruz kalan Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Eryılmaz’a atıfta bulunarak, “Kendisine hatırlatmak isterim; bugüne kadar ismim ne hayvan küpesi ile ilgili bir yolsuzluğa ne de şaibeli kefen ihalelerine karışmamıştır. “dedi.

Geçtiğimiz günlerde partisinden istifa eden İP MilletvekiliTamer Akkal, İP’in Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın çeşitli eleştiri ve suçlamalarına maruz kalması bir açıklama yaptı. Kendisine yöneltilen eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Akkal, iddiaların sahibi Eryılmaz’a verdiği cevapta "Kendisine hatırlatmak isterim; bugüne kadar ismim ne hayvan küpesi ile ilgili bir yolsuzluğa ne de şaibeli kefen ihalelerine karışmamıştır.“ifadelerini kullanarak Eryılmaz’ın isminin küpe yolsuzluğuna karıştığına yönelik atıfta bulundu.

Tamer Akkal, yaptığı açıklamada şu Eryılmaz’ın iddialarına yönelik ifadeleri kullandı

“İYİ Parti Genel Merkezinin ve bazı medya kuruluşlarının, yapmış olduğum istifa açıklamasındaki HDP ile ilgili kısmı bilinçli olarak çarpıtmasını ve farklı anlamlar yüklemesini esefle kınıyorum. Yaptığım açıklamada hiçbir İYİ Parti mensubunu ve geçmişte kader birliği yaptığım arkadaşlarımı töhmet altında bırakacak bir söylemde bulunmadım. Benim burada ifade ettiğim konu, terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’nin bazı büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, ‘Millet İttifakı’na dolaylı yoldan da olsa destek vermesi karşısında, İYİ Parti genel merkezinin sessiz kalarak adeta bu desteği kabullenmesidir. İYİ Parti mensubu olan pek çok Türk milliyetçisinin, CHP ile ittifak sonucu partinin geldiği konumdan rahatsız olduğu tüm teşkilatlar tarafından bilinen bir gerçektir. İYİ Parti Genel Merkezi partideki Türk milliyetçilerinin bu rahatsızlığını dikkate almadığı gibi, Başbuğ Alparslan Türkeş’in idamını isteyen, 5 yıla yakın bir süre hapis cezasına çarptıran, Ülkücüleri işkencelerden geçiren ve hapislerde çürüten Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer’ in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına da itiraz etmemiştir. ‘Babanın suçu evlada yüklenemez’ diyerek kulağının üzerine yatanlar, Tunç Soyer’in babasının mirasına sahip çıktığı gerçeğini ve HDP mitinglerinde yaptığı konuşmaları görmezden gelerek Türk milliyetçileri nezdinde kendilerini küçük düşürmektedirler.”

“Kişi kendinden bilir işi”

Açıklamasında İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’a da tepki gösteren Akkal, “Bir diğer konu da Manisa İl BaşkanıHasan Eryılmaz’ın istifamın siyasi olmadığı iddiasıdır. Kendisine hatırlatmak isterim; bugüne kadar ismim ne hayvan küpesi ile ilgili bir yolsuzluğa ne de şaibeli kefen ihalelerine karışmamıştır. Ayrıca Manisa genelinde yaptığım ticaretlerde hiçbir ihaleden komisyon talebim olmadı. Atalarımız ne de güzel söylemiş, ‘Kişi kendinden bilir işi’ Ben, Tamer Akkal, bugüne kadar hiçbir zaman ve hiçbir şekilde, siyaset ve ticareti birbirine karıştırmadım, ticari kazanç uğruna davamı satmadım. Her zaman ve her şart altında, doğru olduğuna inandığım Türk milliyetçiliği çizgisinde, doğru olduğuna inandığım fikirler ve prensipler çerçevesinde kararlar aldım. Bundan sonra da, mensubu olmaktan gurur duyduğum Türk milletinin çıkarlarını savunmak için mücadele edeceğim. Bu konu hakkında bundan sonra yapacağım açıklamaları ve cevapları sadece hukuk önünde vereceğimi beyan eder, saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 3.2.2019 16:44

İLGİLİ HABERLER