Dünya
  • 29.4.2007 00:02

IRAK VE PAKİSTAN'DAKİ SALDIRILARDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

KERBELA - Irak'taki Şii kenti Kerbela'da akşam saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, ölü sayısı 60'a yükseldi.
     İmam Abbas Türbesi'nin kontrol noktasına giren aracın sürücüsünün kalabalığın içinde aracı havaya uçurduğu belirtilirken, Kerbela Sağlık Müdürü Salih Kazım, saldırıda 170 kişinin de yaralandığını, yaralılardan kimilerinin durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini söyledi.
     Kerbela'daki son saldırının, Irak'ta Şiiler ile Sünniler arasındaki mezhep çatışmalarını daha da alevlendirmesinden endişe ediliyor.
     Görgü tanıkları, İmam Abbas Türbesi'ne yaklaşık 500 metre mesafade düzenlenen saldırı sırasında alışveriş merkezi olan alandaki kimi dükkanların yıkıldığını, onlarca aracın da yandığını söylediler.
     Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Han Şerpao'yu hedef alan intihar saldırısında da ölenlerin sayısının 26'ya yükseldiği kaydedildi.
     Yetkililer, Kuzeybatı Sınır eyaletinin başkenti Peşaver'e 20 kilometre uzaklıktaki Charsadda kasabasında Şerpao'nun katıldığı toplantıdan sonra düzenlenen saldırıda, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdiler.
     Saldırıdan hafif yaralı olarak kurtulan Şerpao, Pakistan Televizyonu'na yaptığı açıklamada, saldırının hedefinin kendisi olduğunu, intihar saldırısından hafif yaralarla kurtulduğunu söyledi.
     Bu arada polis, saldırıyı düzenleyen intihar komandosunun kopmuş kafası ve parçalanmış bedeninin bulunduğunu belirterek, saldırganın 30-35 yaşlarında olduğunu açıkladı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER