Gündem
  • 31.5.2007 17:40

IRAKLI DİRENİŞÇİLERİN SİLAHLARINI PKK BİLEREK VURMUŞ!..

TERÖR örgütü PKK, bombalı saldırı düzenledikleri Tatvan- Malatya seferini yapan yük trenindeki konteynerlerde silah bulunduğunu önceden bildiğini ileri sürdü.
      İran'dan yüklenen konteynenlerle Türkiye'ye Van'dan giriş yapan ve Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden Malatya'ya giderken Bingöl'ün Genç İlçesi yakınlarında 25 Mayıs'ta PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu 8 vagonu deverilen yük treninden çıkan silah ve mühimmatlar esrarını korurken, PKK'ya yakın internet siteleri bir iddia ortaya attı. PKK'nın silahlı kanadının açıklaması diye bu sitelerde yer alan haberde, terör örgütünün istihbarat ve askeri gelişmelere hakim olduğu iddia edildi. İnternet sitelerine göre terör örgütü PKK, ‘silahların İran ile Türkiye arasında gizli ilişkileri yansıttığını, eylemin hiç bir dış güce dayanılmadan kendi istihbarat ve güçleri doğrultusunda yapıldığını’ iddiasında bulundu.
     
     KONTEYNERLER BEKLETİLİYOR
      Bu arada Genç İlçesi Suveren İstasyonu yakınlarında 25 Mayıs'ta, teröristlerin demiryoluna yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu raydan çıkan vagonlarda bulunan bir konteynerde İran'dan Suriye’ye gönderildiği ileri sürülen silahların bulunduğu iddiası ile ilgili Bingöl ve Genç Cumhuriyet savcıları soruşturmayı sürdürüyor. Konteynerdeki mühimmatın askeri yetkililerin incelemesi için Genç İlçesi'nde bekletildiği belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER