Gündem
  • 13.11.2017 00:13

Irak'ta 7.2'li deprem

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) verilerine göre Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye'de deprem yaşandı. Depremin Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Deprem Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinde birçok şehirde hissedildi.

Irak'ın Süleymaniye kentinde 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Irak'taki deprem Güneydoğu'daki illerde de hissedildi.

Kerkük, Erbil ve Bağdat'ta da çok şiddetli hissedilen deprem Türkiye'den de hissedildi. Depremin merkez üssü Süleymaniye kenti.

HAKKARİ VALİSİNDEN AÇIKLAMA

İHA'nın haberine göre; deprem, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok şehirde olduğu gibi Hakkari il genelinde de hissedildi. Hakkari'nin Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçesindeki vatandaşlar ise depremin şiddeti ile birlikte evlerini terk ederek dışarı çıktılar.

İHA muhabirinin görüştüğü Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, depremde can ve mal kaybının olmadığını belirterek, depremin merkez üssüsün Irak'ın Süleymaniye kenti olduğunu söyledi.

TÜRK KIZILAYI'NDAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası ekiplerimiz bölgeye sevkedilmiştir" dedi.

VATANDAŞLAR SOKAKLARA ÇIKTI

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Irak'ın Halepçe kentinin 32 kilometre güneybatısında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre bölgelerde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar sokaklara çıktı.

İRAN'DA EN AZ 6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran Televizyonu, "İran'da en az 6 kişi öldü, yaralılar var" açıklamasında bulundu.

Kuzey Irak'ta ise 1 ölü 50 yaralı var.

MARDİN VE DİYARBAKIR'DA VATANDAŞLAR EVLERİNİ TERK ETTİ

Iran'da meydana gelen 7,1 şiddetindeki deprem, hissedildiği Mardin ve Diyarbakır'da korkuya neden oldu. Vatandaşlar evlerini terk ederek, sokaklara kaçıştı.

Reuters: Süleymaniye'deki 8 köyde hasar meydana geldi.

Güncellenme Tarihi : 13.11.2017 00:28

İLGİLİ HABERLER