Dünya
  • 21.2.2005 00:10

IRAK'TA ENSAR EL SÜNNE ORDUSU'NUN KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ...

KAYNAK : iha

KERKÜK  - Irak'ta farklı örgütlerin ya da direnişçilerin rehin alarak öldürdüğü yabancıların görüntüleri, zaman zaman dünya basınında yer alıyor. Irak'tan gelen son görüntülerde, Ensar El Sünne Ordusu'nun, rehin aldığı kişileri katledişinin en ince ayrıntısına kadar kameralara kaydedildiği görülüyor.


Örgüt, bu kişileri 'Amerikan Uşağı' ya da 'Amerikan Casusu' olarak nitelendiriyor. Rehinelerin görüntüleri üzerine Arapça olarak bu yazılar yazılıyor. Rehinelerin bir kısmı, Amerikan şirketlerinde çalışan yabancılar, bir kısmı Amerikalılar'la işbirliği yapan Iraklılar, bir kısmı da Amerikan ordusunun Irak'ta iç güvenliği sağlamak üzere eğittiği Irak polisleri.


Görüntülerde, bir odaya toplanan rehineler, üzerinde "Ensar El Sünne Ordusu" yazan siyah bir bayrağın önünde toplanıyor. Bazı rehineler pasaportlarını kameraya göstererek kendilerini tanıtıyor. En öndeki rehine, boynuna bir ABD bayrağı asılmış şekilde duruyor.

Rehine, ABD ordusuna hizmet veren bir şirkette çalıştığını anlatıyor. Amerikalılar'ın, güvenlik sorunu olmadığını söylediğini ancak tam tersine Irak'ta hiçbir şekilde güvenlik olmadığını belirtiyor.

Rehine, "ABD kuvvetleri ile şirketimizin yaptığı anlaşmadan dolayı buraya geldik. Ürdün ile ortak bir şirket. Ayda 2 bin 500 dolar para kazanacaktık. Amerikalılar bizi kandırdı. Bize Irak'ta güvenliğin sağlandığını tehlike olmadığını söylediler. Ama burada ortam öyle değil. Buradan Irak'a gelmek isteyen herkese sesleniyoruz, ABD yalan söylüyor. Irak'a gelmeyin" şeklinde konuşuyor. Rehineler daha sonra örgüt üyeleri tarafından başları kesilerek infaz ediliyor.


Bir başka rehine ise Musul'da çalıştığını, Irak'taki ABD'lilere içecek taşıdığını anlatıyor. Rehinenin arkasında ayakta duran Ensar el Sünne Örgütü'nün 3 üyesi de bildiri okuyor. Bu rehine, mücahitlerin istihbaratının çok kuvvetli olduğuna ve her şeyi bildiklerine dikkat çekiyor. Diğer Iraklı şoförler de kendilerini tanıtıyor ve Irak'a gıda taşıyan kamyon şoförleri olduklarını söylüyor.


Rehinelerin bir kısmı ise, örgüt üyeleri tarafından kurşuna dizilerek öldürülüyor. Yüzüstü yere yatırılan rehineler ateş açılarak öldürülüyor. Bu görüntüler sırasında ekranda "Ensar El Sünne Ordusu'nun emriyle" bu eylemlerin yapıldığı yazıyor.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:08

İLGİLİ HABERLER