Dünya
  • 13.9.2020 18:55

Irak'ta Koronavirüsden ölenler iki kez gömülüyor

Iraklılar Covid-19 nedeniyle ölen yakınlarını yeniden toprağa veriyor.. 

Our Role Is to Reduce Their Grief' - The New York Times

Irak'ta Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenler, gömüldükleri salgın mezarlığından yakınları tarafından alınarak aile mezarlığında tekrar toprağa veriliyor.

Irak Covid-19 mezarlık

Dünya genelinde etkili olan Covid-19 salgını Irak'ta can almaya başladıktan sonra Bağdat hükümeti bir dizi önlem aldı. Önlemler çerçevesinde Covid-19 nedeniyle ölenlerin ölenlerin aynı mezarlıkta toprağa verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda salgında ölenler, şehrin dışında çöl bir alanda, aile üyelerinden sadece bir kişinin katıldığı törenlerle toprağa verildi.

In Pictures: Lonely burials for coronavirus victims in Iraq | | Al Jazeera

Ancak 7 Eylül'de hükümet yeni kararlar alarak Covid-19 önlemlerini gevşetti. Son kararda yakınları salgın mezarlığında toprağa verilenlerin aile bireylerinin naaşlarını izin aldıktan sonra çıkarabilecekleri belirtildi.
 
In Pictures: Lonely burials for coronavirus victims in Iraq | | Al Jazeera

Bu kararın ardından çok sayıda Iraklı izin aldıktan sonra aile üyelerinin naaşlarının çıkarılması için salgın mezarlığına gitti. Yakınlarını salgın mezarlığından çıkaranlar, naaşları aile kabristanına defnedeceklerini söylerken, 'düzgün dini bir tören yapıldığından da' şüpheli olduklarını söyledi.

There is also no burial ground for those killed by the Coronavirus in Iraq

Irak'ta 280 bin kişi Covid-19'a yakalanırken, yaklaşık 8 bin kişi de salgında hayatını kaybetti.

EURONEWS

Güncellenme Tarihi : 13.9.2020 19:07

İLGİLİ HABERLER