Dünya
  • 1.8.2009 19:36

İRAN ABD'Lİ TURİSTLERİN GÖZALTISINI DOĞRULADI

TAHRAN - İran'ın resmi televizyonu El Alam, Irak sınırından geçerek İran topraklarına giren 3 Amerikan vatandaşının gözaltına alındığını doğruladı.
Arapça yayın yapan El Alam televizyonunun, İçişleri Bakanlığından ''olayı bilen güvenilir kaynaklara'' dayanarak verdiği haberde, Irak'ın kuzeyinden İran sınırını geçen 3 Amerikalının cuma günü gözaltına alındığı bildirildi.
Haberde, Amerikalıların, sınır muhafızlarının uyarılarına aldırış etmemelerinin ardından gözaltına alındığı belirtildi.
El Alam, turistlerin sınırı geçtiklerinde 4 kişi olduklarını ancak birinin Irak'a geri döndüğünü, 3'ünün ise gözaltına alındığını duyurdu. Irak'taki bir güvenlik görevlisi ise turist grubunun 4. üyesinin kendisini kötü hissettiği için o gün Süleymaniye'de kaldığını öne sürdü. Adı açıklanmayan görevli, Türkiye'den Irak'ın kuzeyine geçen Amerikalı turistlerin kendisine Halepçe ve Ahmed Awaa yakınlarında tırmanış yapmayı planladıklarını söylediğini belirtti.
Başka bir sınır güvenlik yetkilisi de Amerikan helikopterleri ile zırhlı araçlarının Halepçe'de turistleri aradığını ifade etti.
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Washington temsilcisi Kubat Talabani, AP haber ajansına yaptığı açıklamada, İran'ın, Ahmed Awaa sınır kentinde yanlışlıkla topraklarına giren 3 turistin ''yasal izin olmadan topraklarına ayak bastıkları için'' kendileri tarafından gözaltına alındığını doğruladığını söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER