İran depreminde Van'da ölü sayısı 8'e yaralı sayısı 21'e çıktı

••2 dk okuma
İran depreminde Van'da ölü sayısı 8'e yaralı sayısı 21'e çıktı

Hızlı Özet

“İran'da gerçekleşen depremin Van'da da hissedildiğini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğunu belirtmem gerekiyor. Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu. 8 vatandaşımız hayatını kaybetti.”






İran'daki deprem Van'ı vurdu! Acı haber geldi



İran'da meydana gelen 5,9'luk deprem, Türkiye'den de hissedildi. Deprem nedeniyle Van'da bulunan bazı kerpiç evler hasar görürken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.İran'ın Türkiye'ye sınır Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi. Deprem ilk belirlemelere göre can kaybı ve hasara yol açmadı.






Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53'te merkez üssü İran'ın Hoy şehri olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 5.22 kilometre derinliğinde olan deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de yoğun şekilde hissedildi.



Deprem, Hakkari'nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi.



ACI HABER GELDİ

Türkiye'nin İran sınırında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İran'ın Khoy şehrinde meydana gelen depremin Van Kapıköy sınırında gerçekleştiği öğrenildi. Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde kerpiçten yapılan bazı binaların yıkıldı.Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

Evlerde özellikle yıkıklar söz konusu. Van valimiz, kaymakamımız hem de AFAD ekiplerimiz yola çıktı. AFAD ekibimiz ulaştı, diğer köylere de ulaşacak. Enkaz altında vatadandaşlarımızın olduğu da belirtiliyor.



İran'da gerçekleşen depremin Van'da da hissedildiğini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğunu belirtmem gerekiyor. Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu. 8 vatandaşımız hayatını kaybetti.



SAĞLIK BAKANI KOCA: 21 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "21 vatandaşımız yaralandı, 8'inin durumu kritik, diğerlerinin hayati tehlikesi bulunmuyor." açıklamasını yaptı.



 








 





Bu haber 327 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sedat Peker’den Bahçeli’ye teşekkür
Asayiş

Sedat Peker’den Bahçeli’ye teşekkür

MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Burhanettin Saral ile Sedat Şahin, Devlet Bahçeli’nin makamında bir araya geldi. Görüşmenin ardından tarafların birlikte yer aldığı fotoğraflar MHP’nin sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaşıldı. Parti açıklamasında buluşma, “tarihi bir kucaklaşma ve buluşma” olarak nitelendirildi.

Habervitrini11294 Görüntüleme
Suç örgütü lideri Barış Boyun’un ağabeyi cezaevinde hayatını kaybetti
Asayiş

Suç örgütü lideri Barış Boyun’un ağabeyi cezaevinde hayatını kaybetti

Çıkar amaçlı suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un ağabeyi Zafer Boyun, tutuklu bulunduğu cezaevinde sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 362 sanıklı Daltonlar davasında 6’sı ağırlaştırılmış olmak üzere 12 kez müebbet ve toplam 681 yıl 4 ay hapis cezası alan Boyun’un naaşı, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Habervitrini13123 Görüntüleme
JASAT, 11 yıllık cinayeti ayna parçasından aydınlattı
Asayiş

JASAT, 11 yıllık cinayeti ayna parçasından aydınlattı

Manisa'da 6 Temmuz 2015 tarihinde Akhisar-Manisa Karayolu üzerinde cesedi bulunan Meral Babacan'ın ölümüne ilişkin faili meçhul dosya, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerince yeniden ele alındı.

Habervitrini11370 Görüntüleme
Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti
Asayiş

Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti

Almanya'da savcı olarak görev yapan 42 yaşındaki Sibel Tunç, eşiyle birlikte tatil için geldiği İstanbul'da fenalaşarak yaşamını yitirdi. Günlerdir süren kusma şikayetiyle gittiği hastane koridorunda aniden hayatını kaybeden Tunç'un ölümü "şüpheli" bulunarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Habervitrini12910 Görüntüleme