Bilim
  • 11.4.2013 23:07

İran zaman makinasını buldu mu?

Ali Razeghi adındaki bilim adamı 8 yıl ilerisini gösteren bir program bulduğunu iddia etti. 27 yaşındaki Ali Razeghi, bu makina ile yakın geleceğin önceden bilinebildiğini iddia etti.Makinası konusunda çok iddialı olan Ali Razeghi, verilerin yüzde 98 oranında doğru çıktığını açıkladı.

İranlı bir bilim insanı, geliştirdiği zaman makinesiyle kullanıcıların 8 yıl sonrası hakkında bilgi alabileceğini iddia etti.
İran’ın başkenti Tahran’da yaşayan Ali Razeghi, geleceği insanlara getirmeyi planlıyor. Stratejik Buluşlar Merkezi müdürü olan Razeghi, geliştirdiği zaman makinesinin bir dokunuşla gelecek hakkında bilgileri yazı olarak kullanıcıya sunduğunu belirtti.
Sistemin karmaşık bir algoritma sistemiyle çalıştığını vurgulayan Razeghi, “Bu proje için 10 yıldır çalışıyorum. Buluşumun boyutu dizüstü bir bilgisayar boyutunda. Kullanıcının 5-8 yıl sonrası hakkında detayları verebilir. Sizi geleceğe götürmeyecek, geleceği size getirecek” dedi.

'ZAMAN MAKİNESİ' MEŞHUR ETTİ

İRAN'da 27 yaşındaki Ali Rezagi, 200 TL'ye mal ettiğini öne sürdüğü zaman makinesi merak konusu oldu.

Fars Haber Ajansı, Stratejik Buluşlar Merkezi Müdürü olarak tanımladığı Ali Rezagi diye bir İranlının zaman makinesini bulduğunu yazdı. Haberde, bir bilgisayar kasası büyüklüğünde olan makinenin, 5-8 yıl sonrasını 'öngörebildiği' aktarıldı. Ajans Rezagi'nin tek başına 4-5 bin İran riyali (Yaklaşık 200-250 TL) harcayarak bu buluşa ulaştığını yazdı. Haberin tartışma konusu olması üzerine ajans haberi kaldırdı ancak 27 yaşındaki Rezagi kısa sürede ünlü oldu ve basının ilgisini çekti. İddia ettiği makineyi göstermeyen, eğitim durumu belirtmeyip basına kaçamak cevaplar veren Rezagi'nin 'müdürüyüm' dediği merkezin de aslında kendisi tarafından kurulduğu anlaşıldı.

Tahminleri ortaya çıkarabilmek için çok karmaşık algoritmalar kullandığını belirten Ali Razeghi,"Bu sayede savaşları önceden tahmin edip durdurabilirsiniz. Petrol bulabilirsiniz.Krizleri önleyebilirsiniz" dedi.
Ali Razeghi, Fars devlet haber ajansına verdiği demeçte: 'Benim buluşum kolayca bir kişisel bilgisayar kasasının boyutu sığar ve kullanıcılar önlerindeki 5 ile 8 yıllık yaşamlarını ve geleceklerini tahmin edebilir" şeklinde konuştu.
"Gaybı Allah'tan başkası bilemez" ilkesine tamamen zıt olan bu iddia, özellikle dini çevreler tarafından sert eleştirilere neden oldu.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER