Sağlık
  • 29.2.2020 14:26

İran'da 5 milletvekiline korona virüsü teşhisi kondu

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Esedullah Abbasi, 5 milletvekiline korona virüsü teşhisi konulduğunu açıkladı.

İran Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Esedullah Abbasi, 100 milletvekilinden alınan korona virüsü testinde 5 milletvekilinin korona virüsüne yakalandığını söyledi. Abbasi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin talimatıyla İran Meclisi Başkanlık Heyetinden 3 ismin korona virüsü ile mücadele komitesinde yer alacağını ve hazırlanan raporun meclise sunulacağını belirterek, ”Söz konusu 3 ismin hazırlayacağı raporu bekliyoruz. Yarın meclis toplantısı olmayacak. Bu durum pazartesine kadar devam edecek” dedi.

İran'da korona virüsü bilançosu: 43 ölü, 593 vaka

İran'da korona virüsü bilançosu: 43 ölü, 593 vaka

İran’da korona virüsünden ölenlerin sayısının 43’e vaka sayısının ise 593'e yükseldiği bildirildi.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, korona virüsü nedeniyle ölü sayısının 43'e vaka sayısının ise 593'e yükseldiğini ve iyileşenlerin sayısının ise 123 olduğunu açıkladı. Kiyanuş Cihanpur son 24 saat içerisinde korona virüsü vakasına 205 kişinin daha eklendiğini söyleyerek, "Bu yeni vakalardan 52'si Tahran, 21'i Kum, 17'si Gilan, 22'si Gülistan, 12'si İsfahan, 18'i Merkezi Bölgesi, 12'si Mazenderan, 1'i Güney Horasan, 1'i İlam, 8'i Fars Bölgesi, 6'sı Doğu Azerbaycan bölgesi, 3'ü Erdebil, 8'i Elburz, 4'ü Simnan, 5'i Kürdistan, 6'sı Gazvin, 4'ü Huzistan, 1'i Sistan ve Belucistan, ve 4'ü Yazd şehrinde virüse yakalanmış ve bunlardan 9'u hayatını kaybetmiştir” dedi.

Cihanpur, "Şu ana kadar toplam vaka sayısı 593'tür. Bunlardan 123 kişi iyileşip taburcu edilmiş ve 43 kişi de hayatını kaybetmiştir” dedi.

İran'ın Kum şehrinde Korona şüphelileri şehirden çıkamayacak

İran'ın Kum şehrinde Korona şüphelileri şehirden çıkamayacak

İran’ın Kum kentinde Tıp Bilimleri Üniversitesi, yarından itibaren Korona virüsü belirtileri gösterenlerin şehirden çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

İran'ın Kum kentinde bulunan Tıp Bilimleri Üniversite Rektörü Ali Ebraze, halktan dışarı çıkmamalarını isteyerek Korona virüsünü ciddiye almalarını istedi. Kum kenti halkından evlerinde kalmalarını ve kendilerini karantina altına almalarını isteyen Ebraze, "Maalesef halkımız bu konuyu henüz ciddiye almadı. Onlardan ricam dışarı çıkmamaları ve evde kalmaları" dedi. Kum'da son 9 gündür 580 kişinin hastanelere yatırıldığını belirten Ebraze, "Kum'da bulunan sağlık merkezleri ve hastanelere 3 bin kişi şu ana kadar müracaat etti ve bunlardan 580 kişi hastanelere yatırıldı” ifadesini kullandı.

Kum Tıp Bilimleri Üniversitesi yarından itibaren şehrin giriş ve çıkışlarında sağlık ekiplerinin kontrol gerçekleştireceğini duyurarak, korona virüsü belirtileri gösterenlerin şehirden çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı.

 

Güncellenme Tarihi : 29.2.2020 16:06

İLGİLİ HABERLER