Dünya
  • 25.3.2020 23:59

İran'da ikinci dalga Koronavirüs paniği

Koronavirüsün kırıp geçirdiği İran'da ikinci dalga geliyor..

Ruhani: Yeni bir salgın dalgası İran'ı vurabilir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yeni bir koronavirüs (Kovid-19) dalgasının ülkeyi vurabileceğini söyledi. Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Kovid-19'dan en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkeyi yeni bir koronavirüs dalgasının beklediğini söyledi.

İran dini lideri Ali Hamaney, geçen hafta ABD'nin virüs için yardım teklifini kabul etmemiş ve ABD'yi virüsü üretmekle suçlamıştı.

 İran'da salgın sebebiyle 24 bin 811 kişide virüs tespit edilirken, 1934 kişi hayatını kaybetti.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte yine tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde 143 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

aa1.jpg

Ülkede salgında ölenlerin sayısının 2 bin 77'ye çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının ise 2 bin 206 artarak 27 bin 17'ye ulaştığını aktardı.

Cihanpur ayrıca 9 bin 625 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini söyledi.

3 bin noktada biyolojik saldırı tatbikatı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu ile koordinasyon halinde ülke genelinde 3 gün sürecek biyolojik savunma tatbikatına başladı.

Kara Kuvvetleri'ne bağlı birimler tarafından ülke genelinde 3 bin noktada düzenlenen tatbikata Besic adı verilen gönüllü milislerin de katılıyor.

Ülkenin biyolojik savunma kapasitesinin değerlendirileceği tatbikatta halka açık noktalarda dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve bu sayede halkın moralinin iyileştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

İran halkı ise ‘ABD’nin ülkelerine uyguladığı tek taraflı yaptırımlarının kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Koronavirüsle mücadelede ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin temin edilemediği için salgının ülkede yayıldığını ileri süren İranlılar, internet üzerinden başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Güncellenme Tarihi : 26.3.2020 00:09

İLGİLİ HABERLER