Sağlık
  • 22.2.2020 13:55

İran'da Korona Virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

KAYNAK : SÖZCÜ

İran'da korona virüsü nedeniyle 1 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 5'e, vaka sayısı 28'e yükseldi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü Türkiye sınırına dayandı. İran'da Sağlık Bakanlığı bugün 10 yeni vaka ve 1 ölüm daha meydana geldiğini duyurdu. 'Komşu'da ölü sayısı 5'e, vaka sayısı ise 28'e ulaştı. İtalya da virüs nedeniyle ikinci hastanın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Orta Doğu'da Lübnan ve İsrail de corona canavarıyla tanıştı. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün kontrolüne yönelik fırsat penceresinin daraldığını açıkladı.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsünde bilanço giderek ağırlaşıyor. Çin ana karasında görülen vakalar azalırken, dün 109 kişi hayatını kaybetti. Böylece ülkede corona virüsüne bağlı ölümlerin sayısı 2 bin 345’e yükseldi. Küresel ölçekte ise can kaybı 2 bin 360 olarak tespit edildi.

İran’ın Kum şehrinde yedi, başkent Tahran’da dört ve Gilan vilayetinde iki vaka tespit edildi. İran Sağlık Bakanlığı’ndan dün itibarıyla dört hastanın corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklaması yapıldı.

10 YENİ VAKA DAHA TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kianush Jahanpur, bugün virüsle ilgili son gelişmeleri anlatmak için İran Devlet Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Jahanpur, 10 yeni vaka daha tespit edildiğini söylerken, 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylelikle İran’da vaka sayısı 28’e, ölü sayısı ise 5’e yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin’le bağlantılı olmayan corona virüsü vakalarına ilişkin duyulan kaygıyı dile getirdi. Dr. Ghebreyesus, virüsün frenlenmesine yönelik fırsat penceresinin daraldığını belirtti.

Çin Sağlık Bakanlığı ölüm ve yeni vaka sayısında düşüş olduğunu duyurdu. Fakat Güney Kore, İtalya, İran ve başkaca ülkelerde ölüm ve yeni vakalarda artış yaşandı. Çin dışında 26 ülkede 1200’ü aşkın corona virüsü hastası tespit edildi.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2020 14:07

İLGİLİ HABERLER