İran'da Koronavirüs patlaması

1 dk okuma
İran'da Koronavirüs patlaması

Hızlı Özet

Kovid-19 hastalarından 2 bin 573'ünün durumunun ağır olduğunu kaydeden Cihanpur, 129 bin 741 kişinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini belirtti.






İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 63 artarak 8 bin 134'e yükseldi. İran'da Mayıs ayı başında günlük hayatını kaybeden sayısı 50 kişinin altına kadar düşmüştü. Yasakların kalkmasının ardından vaka ve ölüm sayıları yeniden yükselişe geçti.



İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle 63 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.



Toplam can kaybının 8 bin 134'e ulaştığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da 2 bin 886 artarak 167 bin 156'ya çıktığını aktardı.



Yasakların kalkmasının ardından vaka ve ölüm sayılarındaki yükseliş ise dikkat çekti.



Kovid-19 hastalarından 2 bin 573'ünün durumunun ağır olduğunu kaydeden Cihanpur, 129 bin 741 kişinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini belirtti.



Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca, şu ana kadar 1 milyon 40 bin Kovid-19 testi yapıldığı bilgisini paylaştı.



Sözcü Cihanpur, ülkenin güneyinde Irak sınırında bulunan Huzistan eyaletinin kırmızı bölge olarak ilan edildiğini, Hürmüzgan, Kürdistan, Kirman, Kirmanşah, Buşehr, Doğu ve Batı Azerbaycan eyaletlerinin de riskli eyaletler arasında olduğunu aktardı.



Cihanpur, son 24 saatte 13 eyalette Kovid-19 kaynaklı ölüm kaydedilmediğini, 5 eyalette ise birer kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.



İran'da mayıs ayının başında günlük yeni vaka sayısı 800'lere kadar düşmüştü. Yasakların kalkmasının ardından vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.



İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.




Bu haber 345 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP Genel Merkezi Dondu Kaldı! Mansur Yavaş'tan Ezber Bozan Beştepe Çıkışı!
Gündem

CHP Genel Merkezi Dondu Kaldı! Mansur Yavaş'tan Ezber Bozan Beştepe Çıkışı!

Son dakika haberler - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de gerçekleştirdiği kritik görüşmeye dair yeni bir açıklamada bulundu. Yavaş, 'Bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz? Görüşmeye devam edeceğiz” dedi. CHP'den...

Habervitrini10265 Görüntüleme
Arif Ahmet Denizolgun'un ölümünün gizli tanığı ortaya çıktı.. Beni de zehirlerler
Gündem
#fetö#Alihan Kuriş#Arif Ahmet Denizolgun

Arif Ahmet Denizolgun'un ölümünün gizli tanığı ortaya çıktı.. Beni de zehirlerler

"Arif Ahmet Denizolgun'un ölümündeki sır perdesi aralanmaya çalışılıyor. Denizolgun'un ölümüyle ilgili temel şüphe şu: Denizolgun, cemaat içerisindeki birtakım hırsların kurbanı olmuş olabilir mi? Yani Alihan Kuriş ve beraberindeki isimler tarafından planlı bir şekilde öldürülmüş olabilir mi?

Habervitrini11392 Görüntüleme
Husilerin balistik füze üretiminde yapay zeka kullandığı iddiaları: Füze düştü
Gündem
#husiler#DÜNYA Haberleri#Claude

Husilerin balistik füze üretiminde yapay zeka kullandığı iddiaları: Füze düştü

İddialara göre, füze sistemlerinin güdüm mekanizmalarının kodlanması, otopilot yazılımlarının yapılandırılması ve uçuş simülasyonlarının gerçekleştirilmesi gibi kritik süreçlerde mühendisler yerine Claude yapay zekasından yararlanıldı.

Habervitrini12552 Görüntüleme
Hastalara cinsel içerikli film izletilen hastaneden açıklama
Gündem

Hastalara cinsel içerikli film izletilen hastaneden açıklama

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çekilen ve sosyal medyada tepki toplayan görüntülere ilişkin hastane yönetiminden açıklama geldi. Yönetim, görüntülerin spermiyogram tetkiki kapsamında numune verme odasında hastalara izletildiğini doğrulayarak alanın hasta mahremiyetine uygun düzenlendiğini belirtti.

Habervitrini10104 Görüntüleme