Gündem
  • 23.2.2020 15:47

İran'daki 5.9'luk deprem Van'ı vurdu! Ölü sayısı artıyor

İran'ın batısındaki Kotur ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van ve çevre illeri de etkileyen depremde sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evler hasar gördü. 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan gelen son dakika bilgilerine göre; Türkiye-İran sınırında peş peşe artçıların yaşandığı bildiriliyor.

Türkiye-İran sınırındaki deprem, Van'ın Başkale ilçesine bağlı kırsal mahalleler Özpınar, Güvendik, Kaşkol ve Gelenler'de yıkıma ve hasara yol açtı; depremde 9 kişi hayatını kaybetti.

İran'ın Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde sabah saatlerinde deprem meydana geldi. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada, 5,7 büyüklüğündeki depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, devlet medyasına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle 25 kişinin yaralandığını söyledi.

Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari de yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine intikal ettiğini belirtti.

İran devlet medyasına göre, depremde 43 köyde evler hasar gördü.

Bölgede yaşananları dakika dakika aktarıyoruz...

17.44: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, köylerde ağır hasarların olduğunu belirtti. Soylu açıklamasında, "Köylerdeki hasarla Van kayıpları arasında beklediğimiz Allah muhafaza etmiş. Bir çok ev ciddi bir şekilde yıkılmış. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 1. etapta ciddi bir kar, soğuk hava var. Bu geceye kadar çadırların kurumunu temin etmeye çalışacağız. Ayrıca hayvanların çadırlarını da kuracağız. Kuzulama zamanı... Onların da korunması lazım. Tüm dağıtımlar inşallah bu geceye kadar gerçekleşmiş olacak. Allah beterinden muhafaza eylesin, geçmiş olsun diyorum" dedi.

17.40: Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Türkiye-İran sınırında saat 17.28'de 8.5 km derinlikte 4.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.

16.32: Türkiye-İran sınırındaki deprem nedeniyle çok sayıda evin yıkıldığı Van'ın Başkale ilçesine bağlı mahallelerde ekipler, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.

15.04: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. TSK, bölgeye destek ulaştırılması için tüm hazırlıklarını yapmıştır, yaraların sarılması için her türlü göreve hazırdır!" denildi.

Güncellenme Tarihi : 23.2.2020 19:09

İLGİLİ HABERLER