Dünya
  • 31.1.2020 22:49

İran'daki İsrail bayrağı fabrikasının sırrı çözüldü

Belki çoğunuz düşünmüşsünüzdür.. "İran'daki mitingilerde yakılan Amerikan ve İsrail bayrakları nereden geliyor?" diye.. Düşmanların bayraklarını bir ülkede bulmak çok zordur. İran'da sıkı bir Amerika ve İsrail düşmanı olunca bu bayrakları bulmak imkansız diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

İranlı bir işçi Humeyni şehrinde Amerikan bayrakları yapıyor.  (Nazanin Tabatabaee / Batı Asya Haber Ajansı / Reuters)

Dünyanın konuştuğu fabrika! 'Yakmalık' ABD ve İsrail bayrağı üretiyorlar!

İran'ın en önemli komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası tırmanan ABD ve İran gerilimi ilginç sektörlere de hayat verdi! Süleymani'nin suikastla öldürülmesi ve akabinde İran'ın ABD üslerine saldırı gerçekleştirmesi dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Bu yüksek tansiyonlu süreç hala devam ediyor. Öte yandan ABD ve İsrail öfkesi kazanca dönüştü, İran'ın en büyük bayrak fabrikası bugünlerde en yoğun dönemini yaşıyor. 'Yakmalık bayrak' üretimi patladı.

İran'ın başkenti Tahran'ın güneybatısında, Humeyni şehrinde mütevazı bir fabrika.

U.S. flags hang at a flag factory in Khomein City, Iran. The flags are sold to be burned at anti-U.S. and anti-Israel protests in Iran. (Nazanin Tabatabaee/West Asia News Agency/Reuters)

Bayrak fabrikasının sahibi Ghasem Ghanjani, Reuters'e verdiği demeçte , “Amerikan ve İngiliz halkıyla bir sorunumuz yok . “Valileriyle bir sorunumuz var. Başkanlarıyla, sahip oldukları yanlış politika ile bir sorunumuz var. ”

İranlı işçiler ABD'nin Humeyni şehrinde bir bayrak fabrikasında ABD bayrakları yapıyorlar.  Bayraklar, İran'daki ABD ve İsrail karşıtı protestolarda yakılmak için satılıyor.  (Nazanin Tabatabaee / Batı Asya Haber Ajansı / Reuters)

“Amerika ve İsrail halkı onlarla hiçbir sorunumuz olmadığını biliyor” dedi. “İnsanlar bu ülkelerin bayraklarını farklı mitinglerde yakarlarsa, sadece protestolarını göstermeleri gerekir.”

İranlı işçiler değiştirilmiş İsrail bayraklarını topluyorlar.  (Nazanin Tabatabaee / Batı Asya Haber Ajansı / Reuters)

Bu protestolar nedeniyle fabrika sağlam bir iş yapıyor. En yoğun olduğu zaman ayda yaklaşık 2.000 ABD ve İsrail bayrağı yapıyor. Reuters'e göre, yılda 1,5 milyon metrekareden fazla kırmızı, beyaz ve mavi kumaş yakılıyor.

burning israel flag in the iran ile ilgili görsel sonucu"

burning israel flag in the iran ile ilgili görsel sonucu"

Bir kız, 27 Ocak'ta Tahran'daki bir toplantıda Amerika Birleşik Devletleri ile herhangi bir müzakereye karşı öfke ifade eden bir Amerikan bayrağı tutuyor.  (Nazanin Tabatabaee / Batı Asya Haber Ajansı / Reuters)

Amerikan bayrakları Humeyni şehrinde üretilir.  (Nazanin Tabatabaee / Batı Asya Haber Ajansı / Reuters)

İranlı işçiler Amerikan bayrakları asarlar.  (Nazanin Tabatabaee / Batı Asya Haber Ajansı / Reuters)

Güncellenme Tarihi : 2.2.2020 00:22

İLGİLİ HABERLER