Gündem
  • 1.9.2013 21:46

İran'dan ABD'ye 'bataklık' uyarısı!..

ŞAM'ı ziyaret eden İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD'den Suriye'ye saldırarak başka bir bataklığın içine girmemesini istedi.
TAHRAN,(DHA)

Suriye'ye karşı askeri saldırı olasılığı gündemdeyken İran meclisindeki bir grup milletvekili Şam'ı ziyaret etti. İran heyetine başkanlık eden Burucerdi, İran'ın Şam Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD, BATAKLIĞA GİRMESİN

Suriye'ye yapılacak her türlü askeri müdahalenin bu ülkedeki durumu daha da karmaşık hale getireceğini ifade eden Burucerdi, “ABD'ye, Siyonistlerin tüm baskılarına rağmen, dünyanın bu hassas bölgesindeki bir ülkeye saldırarak bir başka bataklığa girmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

SURİYE'NİN İTHAL GÜCE İHTİYACI YOK

Suriyeli muhalif guruplarca ortaya atılan, İran'ın Suriye'de asker bulundurduğuna dair iddiaları ret eden İranlı milletvekili, "Suriye'nin ithal güce ihtiyacı yok. Bir taraftan Suriye ordusu diğer taraftan bu ülkenin cesur gençleri düşmanlara karşı ülkelerini savunmaktalar ve düşmanlara karşı gelmek için yeterliler" diye konuştu.

TEK ÇÖZÜM YOLU SİYASİ

Suriye krizin askeri yöntemlerle hal edilemeyeceğini kaydeden Burucerdi, "Tek çözüm yolu siyasi yöntemdir. Siyası çözüm yöntemi de Suriyeli çeşitli gruplar arasındaki diyalogdan geçmektedir. Diğer ülkeler ise buna yardımcı olmal" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER