Dünya
  • 27.6.2021 22:36

İran'ın 7 bin kilometre uçabilen İHA'sı İsrail'i huylandırdı

İran, 7 bin kilometre uçabilen insansız hava araçlarına sahip olduğunu iddia ediyor..

Cumhuriyet Muhafızları generali Hossein Salami, İHA'ların 'planlandıkları yere uçabileceklerini, eve dönebileceklerini ve inebileceklerini' söylüyor; eğer doğruysa, mesafe İsrail ve Avrupa'yı menzil içine sokar.

Nine wounded in blast at Iran factory reportedly producing drones - Iran -  Haaretz.com

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanı Pazar günü yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'in çok ötesine ulaşabilen 7.000 kilometre (4.375 mil) menzile sahip insansız hava araçlarına sahip olduğunu iddia etti.

Iran Guards unveil 'Gaza' drone in tribute to Palestinians

İran geçmişte askeri yetenekleriyle ilgili şüpheli ve abartılı iddialarda bulundu ve en son iddianın dışarıdan doğrulanması yoktu.

Military Knowledge: “Gaza” Reconnaissance Combat Drone – IWN

Devrim Muhafızları şefi Hossein Salami "7 bin kilometre uzun menzilli insansız hava araçlarımız (drone'larımız) var. Uçabilir, evlerine dönebilir ve planladıkları yere inebilirler" dedi.

Aurora Intel on Twitter: "#Iran's #IRGC has announced a new drone called  #Gaza. It can reportedly carry 13 munition for 2000km… "

İsrail, İran'dan yaklaşık 1.700 kilometre (1.000 mil) uzaklıktadır.

ABD ve İsrail'in bu ayın başlarında, İslam Cumhuriyeti'nin bölgedeki Şii milisleri ve terör örgütlerini silahlandırdığına inanılan insansız İran dronlarına karşı işbirliği konulu görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor.

Walla haber sitesinde , iki ülkenin ulusal güvenlik danışmanları tarafından Nisan ayında yapılan bir anlaşmaya dayanarak , İsrail ve diğer ABD müttefiklerine yönelik İran insansız hava araçları ve hassas güdümlü füzelerden kaynaklanan tehditle ilgilenen bir kurumlar arası çalışma grubu ilk kez üç hafta önce toplandı. .

Görüşmelere katılan üst düzey ABD'li ve İsrailli yetkililerden alıntı yapılan raporda, Amerikan ekibine Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ve İsrail ekibine ulusal güvenlik danışman yardımcısı Reuven Ezer başkanlık ettiği belirtildi.

Toplantıda gündeme geldiği bildirilen bir fikir, Orta Doğu'da İran İHA'ları için “uçuşa yasak bölge” oluşturmaktı.

Mayıs ayında İsrail, kuzeydoğudaki Beit She'an kenti yakınlarındaki İsrail hava sahasına yaklaşırken bir insansız hava aracını düşürdü. Zamanın başbakanı Benjamin Netanyahu daha sonra bunun İran tarafından yapıldığını ve İran güçleri tarafından Suriye veya Irak'tan İsrail'e fırlatıldığını söyledi. 2018'de benzer bir durumda, bir İsrail helikopteri tarafından vurulmadan önce Suriye'den kuzey İsrail'e bir insansız hava aracı uçuruldu. Buna karşılık, IDF Suriye'deki İran varlıklarına yönelik bir saldırı dalgası başlattı.

İsrail, Suriye'de İran'ı ve Hizbullah da dahil olmak üzere müttefik milisleri Yahudi devletine saldırmak için üsler kurmaktan ve İran'dan Hizbullah'a gelişmiş silah transferinden alıkoymayı amaçlayan yaklaşık on yıllık bir bombalama kampanyası yürütüyor.

Geçen hafta Walla, ABD'nin İslam Cumhuriyeti'nin bölgeye yönelttiği tehdide karşı koymak amacıyla İsrail ve bir dizi ılımlı Ortadoğu ülkesiyle askeri koordinasyonunu artırdığını bildirdi .

 

Güncellenme Tarihi : 27.6.2021 23:12

İLGİLİ HABERLER