Spor
  • 16.5.2013 21:01

Irkçı futbolcuların cezası kesildi

    İngiltere'de saha içinde yaşanan ırkçılık olaylarında suçu kanıtlanan futbolcular, gelecek sezondan itibaren en az 5 maç ceza alacak.
 İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı David Bernstein, gelecek sezondan itibaren ırkçılık yaptığı tespit edilen futbolcuya en az 5 maç oynamama cezası verileceğini, aynı suçu tekrarlayan futbolcuların para cezasıyla birlikte daha ağır cezalara çarptırılacağını açıkladı.
     Irkçılıkla mücadeleyi ciddiye aldıklarını belirten Bernstein, bu suçtan ceza alan futbolcuların zorunlu eğitim programlarına katılmasını sağlayacaklarını kaydetti.
     Federasyon başkanlığı görevini temmuz ayında Greg Dyke'a bırakacak Bernstein, yeni kurulan FIFA Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Ekibi'nin üyeleri arasında yer alıyor.
     2011 yılında Liverpool'un Uruguaylı forveti Luis Suarez, Manchester United maçında Patrice Evra'ya karşı kullandığı ırkçı kelimeler nedeniyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 8 maç oynamama ve 40 bin sterlin para cezasına çarptırılmıştı.
     Geçen yıl ise Chelsea kaptanı John Terry, Queens Park Rangers'ta forma giyen Anton Ferdinand'a ırkçılık yaptığı gerekçesiyle hakkında açılan davadan beraat etse de İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 4 maçtan men edilmiş, 220 bin sterlin de para cezası almıştı.
    
     Muhabir: Yunus Kaymaz / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER