Dünya
  • 17.10.2008 12:46

IRKÇI LİDER HAKKINDA ŞOK İDDİA!...

Trafik kazasında ölen Türk düşmanı ırkçı lider Jörg Haider'ın kazadan önce bir eşcinsel barda içki içerek sarhoş olduğu iddia edildi.Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, Avusturyalı ırkçı lider Jörg Haider'ın kaza gecesi 0.15'te "Stadtkraemer" adlı bir eşcinsel barına gittiği, orada sarhoş olana kadar içtiği belirtildi.
Şimdiye kadar basında yer alan haberlerde Haider'ın kabare lokali "Le Cabaret"de gececi geçirdikten sonra evine gittiği belirtiliyordu.
Soruşturmayı sürdüren Avusturyalı savcı Gottfried Kranz da, Jörg Haider'ın kabare lokalinden çıktıktan sonra eve gitmeden önce bir bara uğradığını doğruladı.
Haider'ın kaza sonrası kanında 1.8 promil alkole rastlanmıştı. Irkçı lider Haider'ın saatte 140 kilometre hız yaptığı, kaza anında ise hızının 170 kilometreye kadar çıktığı belirtilmişti.
Devlet töreni yapılacak
Kaernten eyalet valisi Haider'in cenazesinin "devlet töreniyle defnedileceği" de açıklandı.
Haider'in Kaernten eyaletinin başkenti Klagenfurt'ta 18 Ekim Cumartesi günü defnedileceğini belirten yetkililer, cenaze töreninde uygulanacak devlet protokolünün "eyalet düzeyinde olacağını" kaydetti.
Haider'in cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile Başbakan Alfred Gusenbauer'in de katılacağı açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER