Asayiş
  • 28.8.2009 17:30

IRKÇILAR MÜSLÜMAN LİDERİ BIÇAK ZORUYLA KAÇIRDI

İNGİLTERE'de ırkçı BNP üyesi olduğu öne sürülen bir grup, Müslüman toplum lideri 35 yaşındaki Noor Ramjanally'yi, bıçakla tehdit ederek kaçırdı. Müslüman toplum lideri, “Loughton’da Müslüman grupları istemiyoruz. Eğer bunu durdurmazsanız seni tekrar görmeye geleceğiz” diyerek tehdit edildikten sonra serbest bırakıldı.

İngiltere’de yayınlanan Daily Mail gazetesi, Sussex şehrinde yasayan Müslüman toplum lideri Noor Ramjanally,’nın, ırkçı BNP üyesi 2 kişi tarafından namaz sırasında bıçak zoruyla tehdit edilerek kaçırıldığını yazdı.

Ramjanally’nin şikayeti üzerine polisin olayla ilgili olarak soruşturma başlattığını belirten gazete, polisin Müslüman lidere yapılan saldırıyı “ırkçılıkö olarak değerlendirdiğini iletti.

Gazeteye konuşan imam Ramjanally, saldırının camide ibadete son verilmesi için yapıldığını ve evinden kaçırıldığını, tehdit edildiğini söyledi.

Kendisi ve ailesinin başına kötü bir olay geleceğinden dolayı korktuğunu belirten Ramjanally, “Saldırı sırsında evdeydim ve birden kapı zili çaldı. Kapıyı açar açmaz zorla içeriye giren 2 kişi, belimden tutarak beni zorla dışarı çıkardılar. İki beyaz tenli kişiydi; karnıma bıçak dayadılar ve ’Ne diyorsak onu yapacaksın yoksa canını yakarız’ diye tehdit ettiler” dedi.

Park halindeki siyah bir aracın bagajına konulduğunu anlatan Ramcanally, olay yerinden 10 dakika uzaklıkla bir yere götürüldüğünü ve burada, “Loughton’da Müslüman grupları istemiyoruz. Eğer bunu durdurmazsanız seni tekrar görmeye geleceğiz” seklinde tehdit edildiğini ifade etti.

Bölgede daha öncede benzer olayların yaşandığını ve olayla ilgili incelemenin sürdürüldüğünü açıklayan Essex polis yetkilileri, “Bu tür olayları çok ciddiye alıyoruz ve ciddi bir şekilde üzerine gidiyoruz. Bütün toplumun kendi inancını istediği gibi yerine getirmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Bölgede bildiriler dağıtılarak bölgedeki halkın ‘İslamlaşma olaylarına’ karşı uyarıldıklarını doğrulayan Britanya Ulusal Parti Essex temsilcisi Pat Richardson, saldırının BNP üyesi kişiler tarafından gerçekleştirildiği yönündeki haberlerin asilsiz olduğunu öne sürdü.

Richardson, “İbadet edilen yerlerde sadece erkekler var bu da eşitliğe aykırıdır” açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER