Asayiş
  • 23.8.2009 02:54

İŞADAMININ KATİLİ AVUKATI ÇIKTI!..

İzmir’de 5 yıldır kayıp olan işadamı Sezai Rahmi Özden’in, iki fabrikasına el konmak amacıyla öldürüldüğü, tetiği de avukat T.T.’nin çektiği belirlendi.

İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde Sezai Rahmi Özden, sahibi olduğu Sözden Demir Çelik Fabrikası’nın bir kısım hissesini fabrikanın genel müdürü M.E.’ye devretti. Özden, satın alıp adını Say Metal olarak değiştirdiği Ege Metal’i de Erol Evcil’in adamlarına devrettikten sonra 2004 yılının Ekim ayında ortadan kayboldu. Tüm aramalara karşın Özden’in izine rastlanamadı.

Özden dosyası, 2007 yılında özel ekip kurulup yeniden açıldı. Şüpheliler için dinleme kararları çıkarıldı. Teknik takip sırasında polis, Sözden Demir Çelik’in büyük hissesini ele geçiren genel müdür M.E.’nin, avukat T.T.’yle çıkar amaçlı suç örgütü kurduklarını belirledi. 2.5 yıllık araştırmanın ardından çarşamba günü ‘Piramit’ operasyonu için düğmeye basıldı. Çete lideri M.E., avukat T.T., muhasebeci B.A., avukatın şoförü G.M.B. ile işadamını parçalayan H.Z.’nin de alarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Sanık ifadelerine göre olaylar şöyle gelişti:

Başı ve elleri kesildi

Say Metal’i de ele geçirmek için Özden’e baskı yapan, Müdür M.E. ile Avukat T.T., işadamına, Erol Evcil aleyhinde şikayetçi olması için uyuşturucu verip ikna etti. Gurup Bursa’ya doğru yola çıktı. Ancak Özden yolda vazgeçti. Otomobildeki tartışmada avukat T.T. işadamını başından vurup öldürdü. Çete cesedi aracın bagajında İzmir Gaziemir’deki Beyazevler Semti’ne getirdi. Cesedin tanınmaması için başı, parmak izi alınmasın diye de elleri kesildi. Elbiseleri yakılıp, bedeni kazılan çukura gömüldü. Baş ve eller alçı kalıp içinde Gümüldür’de, tabanca da Karaburun’da denize atıldı. İşadamının otomobili Uşak’da yakıldı. Zanlılardan 11’i sorgularının ardından adliyeye sevkedildi. Özden’i öldürdüğü ileri sürülen Avukat T.T., belden aşağısı ve sağ tarafı felç olduğu, ayrıca kanser tedavisi gördüğü için Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyor. T.T. bu nedenle evrak üzerinden mahkemeye sevkedildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER