Ekonomi
  • 3.7.2009 00:00

İŞÇİLER AK PARTİ GENEL MERKEZİNE YÜRÜDÜ

ANKARA - Türk-İş'e bağlı işçiler, ''toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taleplerinin kabul edilmediği'' gerekçesiyle AK Parti Genel Merkezi'ne yürüdü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan işçiler, alkış ve ıslıklarla, Hükümet'i protesto eden sloganlar atarak Eskişehir yolundan yürüyüşe geçti.
Yolu zaman zaman trafiğe kapatan işçiler, AK Parti Genel Merkezi önünde toplandı.
Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, işçilere yaptığı konuşmada, ''Sözleşmenin masada bitirilmesi için elimizden gelen gayreti sürdüreceğiz. Efendiliğimizi koruyacağız. Ancak ensemizde boza pişirtmeyeceğiz'' dedi.
Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''birici 6 ay için yüzde 3'ün üzerine çıkılamayacağını'' söylediğini, ikinci 6 aydaki yüzde 3 rakamını ise yüzde 4'e çıkardığını hatırlattı.
Bugün itibariyle 89 bin 915 işçi için grev kararı alındığını, 3 bin 851 işçinin toplu iş sözleşmesinin Yüksek Hakem Kurulu'na intikal ettiğini, 96 bin 312 işçinin de sözleşmesinin ara bulucu aşamasına geldiğini anlatan Kavlak, 30 bin 861 işçinin ise toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.
Kavlak, şöyle devam etti:
''Krize karşı duyarsız olduğumuz düşünülemez. 2001 krizinden bu ülkeyi daha çok çalışarak, daha uzun çalışarak ve daha verimli çalışarak çıkaran bizleriz. 2001 krizinden bu tarafa da gelişen ekonomiden pay alamayan, ücretleri enflasyona yenik düşen, artırılan vergi ve sigorta primleri ile ücretleri kuşa çevrilen de bizleriz.
Gelinen noktada Türk-İş taleplerini daha yüksek sesle dile getirebilmek amacıyla bir dizi eylem kararı almıştır. Bugün burada bu eylemin birincisini gerçekleştirmekteyiz. Eylemlerimiz uyarı niteliğindedir ve taleplerimiz kabul edilinceye kadar devam edecektir. Edilmezse de grev silahımızı kullanacağımız açıktır.''

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:31

İLGİLİ HABERLER