Gündem
  • 26.8.2009 10:22

İŞÇİLER EYLEM YAPTI, TERMİK SANTRAL YANDI

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Afşin-Elbistan (B) Termik Santrali'ne kömür taşınan bant yolunda yangın çıktı. İşçiler eylem yaparken çıkan yangın, itfaiye aracı ve iş makinelerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Afşin-Elbistan (B) Termik Santrali İşletme Müdürlüğü'nün temizlik hizmeti satın aldığı taşeron firmanın değişmesi üzerine işsiz kalan 100 kadar işçi, işe alınmaları için santral girişinde aileleriyle birlikte saat 24.00 sıralarında oturma eylemi başlattılar.
İşçilerin oturma eylemi nedeniyle termik santralde vardiya değişimi yapılamadı ve iş bırakarak evlerine dönmesi gereken işçiler tesislerde kaldı.
İşçilerin eylemi sürerken, termik santrale üretim alanlarından kömür taşınan bant yolunda yangın çıktı. Termik santralin dışından da görülebilen yangına 6 itfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale edildi. İtfaiye ekipleri su sıkarak, iş makineleri de alevlerin üzerine toprak atarak yangını söndürüldü.
Yer yer tahrip olan bant yolunun, eski olmakla birlikte zaman zaman santralin kömür ihtiyacının karşılanmasında kullanıldığı kaydedildi.

-EYLEM DEVAM EDİYOR-

Bu arada 100 dolayındaki işçinin aileleriyle birlikte başlattığı oturma eylemi de jandarmanın güvenlik önlemleri altında sürüyor.
Evlerine dönmesi gereken ancak işçilerin yolu kapatması nedeniyle iş bırakarak tesislerde kalan işçilerin yerine çalışmaya başlayacak olan işçileri taşıyan servis araçları ise jandarmaların gerginlik yaşanabileceği uyarısı üzerine termik santralin girişine ulaşmadan döndü.
Termik santralin temizlik hizmeti ihtiyacını karşılayan şirketin kendilerini işe almalarını isteyen işçilerin geçen hafta yaptığı eylemlere jandarma müdahale etmiş, çıkan arbedede kimi işçiler yaralanmış, kimi işçiler de gözaltına alınmıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER