Asayiş
  • 30.8.2009 09:08

İŞÇİLERİ SİLAH ZORUYLA SENDİKAYA KAYDETTİ

3. Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan belgeye göre Özbek bunun için Şener Eruygur ve Veli Küçük'ten destek aldı.

Ergenekon savcılarına 'müşteki ve mağdur' sıfatıyla ifade veren gizli tanık, Türk Metal Sendikası'nı 35 yıl yöneten Ergenekon sanığı Mustafa Özbek'le ilgili ilginç suçlamalarda bulundu.

Özbek'in Kocaeli ve çevresindeki işçileri zorla sendikaya üye yaptığını anlatan tanık, Özbek'in bunun için Şener Eruygur ile Veli Küçük'ten destek aldığını söyledi.

Gizli tanığın Özbek'le ilgili anlattıkları şunlar: “Mustafa T.'ye 500 milyar verilerek, Meteoroloji Demir Çelik fabrikası işçileri Türk Metal'e üye yapıldı.

Mustafa T. ile yapılan anlaşmaya göre saat 08.00 vardiyası için gelen işçiler, Veli Küçük'ün ortağı olduğu Strateji Güvenlik elemanları aracılığıyla otobüslerle fabrikanın içine alındı.

Gece vardiyasında çalışan işçilerin çıkışı da engellendi. Takviye olarak Türk Metal'in İstanbul ve Gebze şubelerinden toplatılan bin kişilik grupla fabrikanın çevresi sarıldı. Sonuçta Çolakoğlu Demir Çelik'in işçilerini zorla Türk Metal'e üye yaptılar.”

ÖZBEK'İN SİLAHLI EKİBİ

“Özbek, başkan olmadan önce Ankara'da emrinde çalıştıracağı ve olaylarda kullanacağı gençleri spora gönderirdi. Başarılı olanları silahlı eğitime tabi tuttu. Bunun için doğuda görev yapmış Y.Ç.'yi kullandı.

Eğitimler Kırıkkale'nin Denek Dağı eteklerinde yapılırdı. 9-12 Şubat 1980'deki Tariş olaylarında, Kadıoğlu soyisimli vatandaşın ölmesinde, Bursa Tofaş Fabrikası çıkışında çıkan olaylarda, Muammer Çetinbaş adlı işçinin ve Kırıkkale'de bir öğretmenin öldürülme olayında bu gençler kullanıldı.”

'KANINI İÇERİM'

Gizli tanık, Özbek'in kendisine muhalif olan sendika yöneticilerini “Aklını başına al yoksa kanını içerim” diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. İddialara göre Özbek, seçilmesini istemediği sendika başkanlarını da ayaklarından vurdurarak görevlerinden uzaklaştırdı.

ÇATLI İLE BULUŞUYORDU

Tanık, Özbek'in Susurluk kazasında ölen Çatlı ile de ilişkili olduğunu iddia etti: “1990 başında sendikanın Kıbrıs'ta bulunan Türk Metal Oteli'nde restaurantta 2 kişinin oturduğunu gördüm. Görevli bana o zaman bu kişilerden birinin Abdullah Çatlı olduğunu söylemişti.”

(YENİ  ŞAFAK)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER