Ekonomi
  • 1.6.2007 06:20

İŞÇİNİN TEK GÜNDEMİ ZAM DEĞİL: İŞTE TALEPLER!..

ANKARA - Kamuda çalışan yaklaşık 320 bin işçinin ücretlerine yapılacak zam merakla beklenirken, işçileri temsilen masaya oturan Türk-İş'in teklifinde, ücret zammı dışında toplu işten çıkarma, fazla çalışma, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı kazanların durumuna ilişkin önemli konular yer alıyor.
Alınan bilgiye göre, Türk-İş'in Kamu İşveren Kuruluna sunduğu teklifte, ücrete bağlı olan ikramiye vb. ödemeler ile ücretin yüzdesi ile ifade edilen ya da ücret artışına bağlı olarak artan ödemeler konusunda herhangi bir artış yapılmaması yer alıyor.
Toplu iş sözleşmelerinde yer alan ücrete bağlı olmayan ödemelerin, (sosyal yardım, doğum, evlenme yardımları, yemek yardımı, prim ve tazminat gibi) ücret zamları oranında ve ücretin zamlandığı tarih itibariyle artırılarak ödenmesi öngörülüyor.
Teklifin ''düzenleyici maddeler'' bölümünde Türk-İş, Kamu İşveren Kurulu ile imzalanacak çerçeve anlaşmasında, ''İşçinin emeklilik hakkını kazanmış olması iş sözleşmesinin sona erdirilmesine neden olamaz'' hükümünün yer almasını istiyor. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:33

İLGİLİ HABERLER