Gündem
  • 12.6.2014 15:48

'IŞİD, diplomat ve polislerimizi otelde tutuyor'

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'ndaki diplomat ve polislerin, IŞİD'in nehir kıyısında üs olarak kullandığı otelde tutulduğunu, can güvenliklerinin yerinde olduğunu kaydetti.

Bölgedeki Türkmenlerin ciddi endişe içinde ve baskı altında olduğunu ifade eden Oğan, bölgeden her an katliam haberlerinin gelebileceğini söyledi.
AK Parti'nin bölgeyi yönetemediğini ve yakından izleyemediğini savunan Oğan, "Dünyayı yönettiğini iddia ediyor ama burnunun dibinde olan olaylardan haberi yok. Bölgedeki Türk varlıkları, terör örgütlerinin hedefi halinde" dedi.
Oğan, Musul Başkonsolosluğu'nun üzerine düşeni yaptığını, Twitter adreslerinden konuyla ilgili ipucu verildiğini, Ankara'nın raporla bilgilendirildiğini söyledi. Türk bayrağının indirildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan havalanan bir jetin, Musul'a 8 dakikada varacağını belirten Oğan, diplomatların, polislerin, tek kurşun atılmadan IŞİD'e rehin verildiğini öne sürdü.
Oğan, diplomat ve polislerin, IŞİD'in nehir kıyısında üst olarak kullandığı otelde tutulduğunu, can güvenliklerinin yerinde olduğunu kaydetti. Oğan, otelin ismini vermek istemedi. Bugün itibariyle can güvenliklerinde sıkıntı yaşanmayacağı kanaatinde olduğunu dile getiren Oğan, ancak konunun hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini vurguladı.
Kurulduğundan bugüne kadar ilk kez Türk toprağının işgal edildiğini ifade eden Oğan, IŞİD'in Bağdat'a doğru ilerlediğini, bu kadar geniş bir coğrafyayı kontrol altına almasının da aşil topuğu olduğunu belirtti. Oğan, IŞİD'in, Portekiz büyüklüğündeki bir coğrafyayı kontrol altına aldığını dile getirdi.
Oğan, Türkmenlerin hiçbir dönem bu kadar sahipsiz kalmadığını savundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun partileri bilgilendirmesine ilişkin soru üzerine Oğan, Davutoğlu'nun ciddiyetine ve samimiyetine inanmadıklarını ifade etti. Oğan, "Ne bilgisi verecek? Davutoğlu'nun Genel Başkanımıza aktaracak devlet meselesi olduğu kanaatinde değiliz" dedi. Oğan, Hükümet'in, bir dönem IŞİD'i desteklediğini, en çok militanın Türkiye'den gittiğini iddia etti. Oğan, IŞİD'in, birden bire uzay gemisiyle gelmediğini, Türkiye'de Hükümet'in de bildiği irtibat noktaları bulunduğunu öne sürdü. Oğan, IŞİD'in Kafkasya, Orta Asya, Libya gibi dünyanın birçok yerinden militan devşirdiğini, bunların geçiş yolunun da Türkiye olduğunu ileri sürdü.
TIR şoförleri, santralde çalışan işçiler ve diplomatlarla ilgili ayrı pazarlıkların olduğunu savunan Oğan, "pazarlıklarda hem para hem de Türkiye'deki IŞİD militanlarının serbest bırakılması" bulunduğunu söyledi.

ANKARA (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:15

İLGİLİ HABERLER