Dünya
  • 10.6.2014 23:20

IŞİD helikopter ele geçirdi

IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinin ardından Irak ordusu silahlarının yanı sıra askeri araçları da IŞİD’e bırakarak kaçtı. Sünni Meclis Başkanı Nuceyfi, Irak ordusunun Musul’u ‘resmen’ IŞİD’e teslim ettiğini söyledi.

Irak Şam İslam Devleti, Salı günü Musul’un merkezinin tamamen ele geçirdi. Silahlarını IŞİD’e bırakarak kaçan Irak güvenlik güçleri ise farklı kesimlerden siyasilerin eleştirilerinin hedefinde.

IŞİD’in ele geçirdiği silahlar arasında saldırı helikopterleri ve zırhlı askeri araçların yanı sıra birçok askeri teçhizat bulunuyor.

Silahların bir kısmı Suriye’ye gönderildi

IŞİD Twitter üzerinden ele geçirdiği araçların fotoğraflarını yayınladı.

Silahların bir kısmı IŞİD’in Suriye koluna gönderildi. Fotoğrafların birinde IŞİD’e bağlı Muhacir ve Ensar Tugayı komutanı Ömer Şişani Irak’tan gelen askeri araçları kontrol ediyor.

Nuceyfi ve Barzani’den eleştiri

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, kentin IŞİD’in eline geçmesinin ardından orduyu eleştirmiş ve “Güvenlik güçlerinin Musul’dan kaçışıyla ilgili derhal bir soruşturma başlatılmalı” demişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ise, Musul'daki çatışmalarla ilgili olarak Irak ordusunun güvenliği sağlamada başarısız olduğunu belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER