Dünya
  • 11.11.2016 00:07

IŞİD Musul'da 30 sivili casus diye infaz etti

IŞİD Musul'da casuslukla suçladığı 30 kişiyi korkunç bir şekilde katletti. Bu kişilerin elektrik verilerek öldürüldüğü belirtildi. Musul sokaklarında 5 kişinin elektrik direğinde çarmıha gerildikten sonra elektrikle yakıldığı diğerlerinin de şehrin farklı yerlerinde boyunlarına elektrik teli bağlandıktan sonra yüksek voltta elektrik verilmek suretiyle korkunç bir şekilde öldürüldüğü belirlendi.
Halka korku salan bu vahşiler korkunç infazlarını sokaklarda bırakıp gözdağı veriyor.

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın, Musul halkından 30 sivili casusluk suçlamasıyla öldürdüğü bildirildi.

Irak ordusundan Tuğgeneral Raad ed-Duleymi, DEAŞ'ın, güvenlik güçleriyle işbirliği ve casusuluk yaptığı gerekçesiyle Musul halkından 30 sivili kentin çeşitli bölgelerinde öldürdüğünü ifade etti.

Duleymi, terör örgütünün çeşitli yöntemler kullanarak Musul kentinde denetimi sağlamaya, kendilerine muhalif haraketlenmelerinin önünü kesmeye çalıştığını vurguladı.

Öte yandan ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre ise DEAŞ'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı, bu nedenle terörle mücadele birliklerinin Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında kentin doğu mahallelerindeki ilerleyişinin yavaşladığı kaydedildi.

DEAŞ'ın ayrıca kentte kazdığı tünellerin kaçış ve hareketlerinde manevra kabiliyetini artırdığı aktarıldı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Ordu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmergelerin katıldığı operasyona, uluslararası koalisyon güçleri havadan destek veriyor.

Güncellenme Tarihi : 10.11.2016 23:53

İLGİLİ HABERLER