Dünya
  • 24.6.2016 00:15

IŞİD Rus askerlerini böyle öldürdü

Öldürülen 3 Rus askerinin üzerinden çıkan fotoğraflar paylaşıldı.İslam Devleti Tabka şehrinde Asariya-Rakka yolu üzerinde Rus askerlerine saldırı düzenledi.Saldırı sonrası öldürülen 3 Rus askeriyle birlikte imha edilen Rus askeri aracın görüntüleri Amak Haber Ajansı tarafından paylaşıldı. Ayrıca etkisiz hale getirilen katil Rusya ordusuna bağlı askerlerin üzerinden çıkan fotoğraflar da paylaşıldı.
Tabka şehrindeki Esed-Rus ittifakına yönelik saldırılar sonrası eli kanlı Rusya ve katil rejim hezimete uğratıldı.



RUSLAR YALANLADI AMA VİDEO VE FOTOĞRAFLAR OLAYI DOĞRULUYOR
 

Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD’in yayınladığı fotoğraflardaki Rus askerlerin öldüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Fotoğrafları IŞİD ile Ukraynalı ‘dostları’ ve Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yayınlanan tüm askerler sağ salim ve birimlerinin emrinde bulunuyor” dedi.

Fotoğrafların, Rusya’da çalınan cep telefonundan alındığını kaydeden Konaşenkov, “Aklımıza gelen tek soru, söz konusu fotoğraflar nasıl oldu da IŞİD ve Rus düşmanı Ukraynalı propagandacı takımlarının internet sitelerinde neredeyse aynı anda çıktı?” sorusunu yöneltti.

IŞİD kontrolündeki Amak haber ajansı, bazı Ukrayna haber siteleri ve Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rakka’da öldükleri iddia edilen Rus askerlerin fotoğraflarını yayınlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 00:05

İLGİLİ HABERLER