Dünya
  • 23.6.2014 09:30

IŞİD Telafer'deki havalimanını da aldı

IŞİD'in Telafer'deki Havaalanına da kontrol altına aldığı, yüzlerce Irak askerinin ise Şengal mıntıkasına çekildiği belirtildi. Irak Özel Kuvvetler Komutanı olan 'Maliki'nin Aslanı' lakaplı Ebu Welid ve himayesindeki bazı askerlerin ise Peşmergelere sığındığı iddia edildi.

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinden sonra kenti bağlı olan Türkmen ilçesi Telafer kasabasının da tümünü ele geçirdiği öğrenildi. IŞİD'in Telafer de düzenlediği saldırıların sonucunda dün akşam saatlerinde Irak Ordusu'nun elinde bulunan havaalanını da kontrol altına aldığı öğrenildi.

Irak Başbakanı Maliki'nin 'Aslanı' olarak dile getirilen Irak Özel Kuvvetler Komutanı ve Musul'daki operasyonu yönetmekle görevli Ebu Welid'in ve himayesindeki yüzlerce Irak askerinin Yezidi Kürtlerinin yoğunlukta yaşadığı ve Peşmergelerin elinde bulunan Şengal kasabasına çekilerek Peşmergelere sığındığı kaydedildi.

Yezidi Kürtlerinin yaşadığı ve Peşmergelerin kontrolünde bulunan Şengal ilçesindeki Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Sorumlusu Serbest Babiri, Irak ordusunun önemli komutanlarından olan ve Musul'daki operasyonu yöneten 'Maliki'nin Aslanı' lakaplı Ebu Welid'in 600 Irak askeri ve 60 askeri araçla birlikte Şengal'deki Peşmergelere sığındığını belirterek, "Ebu Welid'in kaçmaktan başka çaresi kalmamış. Irak Ordusu askeri yardım göndermeyince mecburen Telafer'den geri çekilmek zorunda kalmışlar ve Peşmergeye sığınmışlar" dedi.

Bu arada, Peşmergelere sığınan Iraklı Özel Kuvvetler Komutanı Ebu Welid'in bir fotoğrafı sosyal medyada da yayınlandı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:58

İLGİLİ HABERLER