Gündem
  • 28.4.2016 20:56

IŞİD'den TÜRKİYE yalanı

Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden bugün Türkiye tarafına havan atışı yapıldı. Tanksavar silahıyla açılan ateşte bir fırtına obüsünün yanındaki mühimmat isabet aldı, alev çıktı.
Terör örgütü IŞİD hesapları sosyal medyada 3 tankın vurulduğu propagandasını yaptı. Ancak askeri kaynaklar bu iddiayı yalanladı. Obüsün hafif şekilde hasar gördüğü, ciddi bir hasarın olmadığı, yaralanan herhangi bir askerin bulunmadığı belirtiliyor. Bölgedeki kaynaklar ise saldırı sonrası top atışı ile vurulan IŞİD mevzilerinde 11 teröristin öldürüldüğünü belirtiyor.

Bugün Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan IŞİD denetimindeki Suriye'nin Carablus kentinden Türkiye tarafına havan atışı yapıldı. Havan mermilerinden biri, sınır hattındaki Fırtına obüsüne isabet etti. IŞİD mevzilerine yönelik hemen karşılık verildi. Bölgedeki kaynaklar, "Top atışı ile dövülen mevzilerde 11 IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi. Yaşanan olay sonrası terör örgütü IŞİD üyeleri sosyal medya üzerinden 3 tankın vurulduğu propagandasını yaptı. Ancak güvenlik yetkilileri iddiayı yalanladı.

CNNTürk muhabiri ise canlı yayında özetle şu bilgileri verdi: Herhangi bir tankın isabet alması söz konusu değil. Bir Fırtına obüsünün yanındaki mühimmat isabet aldı. Yaralanan yok.  Saldırı sonrası IŞİD'li teröristeler ait havan mevzisi vuruldu. Daha sonra o bölgeye koalisyon uçaklarıyla İHA'ların sevk edildiği, onların da vurulmuş havan dışında bir şey görmediği öğrenildi.

Yetkililer 1 obüsün isabet aldığını, ciddi bir hasarın olmadığını, ateş gelen noktanın da yoğun olarak vurulduğunu ifade ediyorlar.

SABAH 5 HAVAN ATILMIŞTI

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Suriye'nin Cerablus şehrine bağlı Elvaniye köyünden saat 11.00 civarında, Karkamış ilçesi sınırındaki Türkyurdu Mahallesi'ne 5 havan mermisi atıldığını söylemişti. Mermilerden 3'ünün boş araziye düştüğünü belirten Yerlikaya, "Hudut karakolu yakınına düşen mermilerden biri sınır hattındaki Fırtına obüsüne isabet etti. Obüste hafif hasar oluştu, ölen ya da yaralanan olmadı. Olayın ardından DAEŞ mevzileri Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı" demişti.

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri yakınındaki ada bölgesinin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:24

İLGİLİ HABERLER