Dünya
  • 19.6.2014 18:11

IŞİD'in elindeki Musul'dan son görüntüler

Irak Şam İslam Devleti'nin 9 gün önce ele geçirdiği Irak'ın 3 milyon nüfusa sahip Musul kentinden son görüntüler DHA ekibi tarafından ele geçirildi.

Amatör kameralarca çekilen görüntülerde IŞİD güçlerinin sürekli Musul caddelerinde araçlarla konvoy halinde tur attıkları görülüyor. Musul'un değişik yerylerine IŞİD bayraklarının çekildiği görülen görüntülerde militanların tümünün yüzlerinin kapalı olduğu görülüyor. Kentte çok sayıda IŞİD bayraklı araç dikkat çekerken, militanların sürekli yüksek seste marşlar çaldıkları görülüyor. IŞİD militanlarının El Bağdadi'yi öven marşları Irak polisinden ele geçirdikleri polis araçlarından Musullulara dinlettikleri dikkat çekiyor.

MUSUL'DA HER GÜN ZAFER TURU ATIYORLAR

Görüntülerde IŞİD militanlarının silahlarını havaya kaldırarak sürekli zafer turu attıkları ve bazı Musulluların da militanları tebrik ettiği dikkat çekiyor. Yüzü kapalı bazı gençlerin de IŞİD bayraklı lüks araçlarla şehirde tur attıkları görülürken, Musulluların da bu anı cep telefonu kameralarıyla kaydettikleri dikkat çekiyor. Musul sokaklarında 'Devlet-ül İslami' ve 'El Bağdadi' marşlarını çalan militanların bu zafer turlarını günlük devam ettirdikleri de yerel kaynaklar tarafından doğrulandı. Bu arada şehirde zafer turu atan IŞİD konvoyunun arasında ambulans ve itfaiye araçlarının da bulunduğu görüldü.

MUSULLULARA TEKBİR ÇEKTİRİYORLAR

Musul'da zafer turu atan militanların ele geçirdikleri polis araçlarının hoparlöründen Musullulara sık sık Tekbir çektirdikleri de görüntülere yansıdı. IŞİD militanları Tekbir'e Allah-u Ekber şeklinde cevap veren Musullulara 'Devlet-ül İslam şeklinde karşılık verdiği görülüyor.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:04

İLGİLİ HABERLER