Dünya
  • 25.4.2017 13:30

IŞİD'in gaddar komutanı donla yakalandı

Irak’ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen operasyonlar devam ediyor. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinden yapılan açıklamaya göre terör örgütünün Irak’ta Musul dışında kaçacak bir yeri kalmadı. Bölgeden gelen son görüntülerde ise Irak polisinin bir DEAŞ’lı komutanı yakalama anları görüntülendi. DEAŞ’lı komutan polis tarafından bir evde donla yakalandı.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı Koalisyon Güçleri Irak Sözcüsü John Dorrian, DEAŞ’ın Musul’dan başka kaçacak bir yerleri kalmadığını belirtti. Dorrian, birkaç gün içinde Irak güçlerinin Musul’un batısında saldırılarını yoğunlaştırarak, örgütü tamamıyle Musul’dan çıkartacaklarını kaydetti.

BAĞDADİ KAÇIYOR

Terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir Bağdadi’nin akibetine ilişkin ise Dorrian şunları söyledi:
“Nerede olduğunu bilmiyoruz. Şu anda saklanıyor. Bağdadi örgüt mensuplarına ölüne kadar savaşmaları konusunda çağrıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Bağdadi’nin yakalanması ya da öldürülmesi için 25 milyon dolar para ödülü koydu.”

BÖYLE YAKALANDI

DEAŞ’a karşı Musul’da yürütülen operasyonlarda kentin Eski Şehir bölgesinde El-Jada Stadyumu yakınlarında DEAŞ'ın komutanı yakalandı. Irak polisi DEAŞ komutanının yanındaki tüm militanlarını öldürdüklerini açıkladı. Komutanın yakalandığı anlar Irak polisi tarafından paylaşıldı.

DEAŞın gaddar komutanı donla yakalandı

Güncellenme Tarihi : 25.4.2017 13:35

İLGİLİ HABERLER